6. kesäkuuta 2015

Täydellinen hampurilainen ja ravintola

Veljeni valmistui tänä keväänä.  Sitä juhlistaaksemme hän sai valita ravintolan.  Joka löytyi sitten Lahdesta asti, mutta kyllä kannatti.  Oli niin hyvää ruokaa, erittäin ystävällinen palvelu, loppuun ajateltu ja persoonallinen paikka, että se jos mikä ansaitsee postauksen ja vähän mainontaa samalla.   Toivottavasti tälläisiä paikkoja saisimme lisää.  Suosittelen käymään jos on asiaa edes vähän sinne suuntaan tai pitämään vaikka teemapäivän.   Mukana oli parempi kamerakin -mutta akku jäi kotiin- joten mennään kännykuvin joita koetin näpsiä ärsyttämättä ja rajaamalla ihmisiä pois ;)

Jos olisin syönyt samantapaisen aterian mäkkärissä tms. olisi jo nälkä, kun ruokailusta on kulunut noin 4 tuntia. Nyt on edelleen sopivan tuhti olo ja suussakin vielä muisto valkosipulimajoneesista ja paholaisen kastikkeesta.  

Veljeni valitsi siis omalle tyylilleen uskollisena BusBurgerin , joka löytyy myös Facebookista nimellä Pika Kievari .   Ruoka on mm. hampurilaisaterioita ja burritoksia. Itsetehtynä. Ranskaperunat on tehty kuoriperunoista ja ne voi korvata vaikka bataatilla.  Gluteenittomat versiot löytyy myös.  Ruokalista löytyy täältä.    Annokset ovat runsaita, rentoja ja erittäin maukkaita.  Niihin on uskallettu laittaa mausteita.  Hinnat ovat vähintäänkin kohtuulliset.

Jo parkkipaikalla käy harvinaisen selväksi teema. Ja moni asiakkaista tulee vanhoilla, erittäin upeilla autoilla sekä jopa asianmukaisesti pukeutuneita.  Silti kukaan ei tunnu olevan yli- tai alipukeutunut.  Jonossa kaikki nauravat samoille jutuille ja tunnelma on rento.    Ensi kerralla vetäisen kyllä itsekin ylleni kellomekon. Seuraava kerta on kyllä tulossa varmasti.
Ulkona on isoja pöytäryhmiä, jotka on maalattu Amerikan lipun värein. Ja keltainen jätski-/kahvilabussi.  Tarkoitus oli hakea siitä vielä jälkkärijätskit ja kahvit, mutta napa ei enää kertakaikkisesti vetänyt enempää.Sisustus on mietitty hyvin ja siihen on todella panostettu. Sisältä pääsee jopa vanhaan koulubussiin, joka on muutettu ravintolatilaksi.  Voi syödä mustalla nahkasohvalla tai tiskin edessä olevilla 4:n hengen pöydissä.  Pöydillä on asiaankuuluvat servettitelineet, joita himoitsin heti kotiin. Ja jopa sisustussokea mieheni sanoi ensimmäisenä niistä ääneen, miten hyvin sopisi sellainen meidän retropöydälle keittiöön.

Ruuhkabussi

Ihanan pirteä värimaailma.servettiteline <3

Heti sisään astuessa myyjä, ilmeisesti omistaja toivottaa kassalla tervetulleeksi, ojentaa ruokalistat ja ohjeistaa istumapaikat ja tilaamisen.   Tilausnumerot ovat itsetehtyjä.

Minä valitsin lopulta Full Meat burger aterian ja korvasin ateriaan kuuluvan juoman inkiväärikolalla, maksaen vain ateriaan kuuluvan hanajuoman ja inkiväärikolan erotuksen, -50 cnt.  Majoneesin saa valita itse ainakin kuudesta vaihtoehdosta.  Äidilläni sama hampurilainen gluteenittomana, ei kalvennut yhtään vierellä.  Ranskikset ovat kuoriperunoista.  Ateria tarjoillaan kitarakorissa "sanomalehden" päällä.
Mieheni otti oluen kanssa TruckDriver burgerin (joka ei ole netin ruokalistalla vaan on uusi tulokas).  Tämä valtava hampurilainen sisälsi mm. kananmunaa, pekonia, lihaa, makkaraa ja vielä ne normaalit salaatit, kastikkeet ym.  Eikä jäänyt hänkään nälkäiseksi.  Päinvastoin, siinä vastapäätä istuessa ihmettelin hänen nostaessaan "taskustaan" aina vaan lisää pekonia, makkaraa tms. suuhunsa.  Mistä sitä riitti?


Veljen läikäyttämä limu käytiin nopeasti pyyhkimässä pois, hymyillen! :) Pöydät siivottiin nopeasti ja ruoka tuotiin nopeasti.   Ainoat miinukset jotka kehtaan antaa on se iso taulutelkkari takaseinällä, joka hieman latisti tunnelmaa.  Onneksi se oli kuitenkin äänettömällä. Muutoin taustalla soi asiaankuuluva musiikki. Ja toista ei voi lukea ehkä paikan miinukseksi, sillä olin niin ihastunut ympäristöön, että petyin nähdessäni tarjoilijan, sillä yllä ei ollutkaan sitä telkkarista tuttua tarjoilijan mekkoa.  Toisaalta ymmärrän hyvin, ettei kukaan itseään arvostava ammattilainen oikeasti suostuisi sellaista pukemaan päällensä. 

Olin aijemmin jo soittanut ravintolaan yrittäen tehdä pöytävarausta. Se ei ole mahdollista, mutta puhelimessa ystävällisesti kerrottin hyvät ajat tulla isommalla porukalla, jotta mahtuu varmasti syömään joutumatta kaikki erilleen toisistamme.

Kumpa saisimme lisää näin rohkeita ravintolayrittäjiä.  Tehdään ABC vallankumous!  Meistähän se on kiinni.  Maksavista asiakkaista. Ja tästä maksan mielelläni. 

Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?