3. kesäkuuta 2015

Suolaa, suolaa enemmän suolaa!

Kun asuu keskellä peltoa, ei kannata edes aloittaa sotaa voikukkia vastaan.  Sitä ei voi voittaa, ainakaan kokonaan.  Mutta olen päättänyt pitää pihatien ja pihan hiekka-alueet vallassani ja vapaana rikkaruohoista.  Nyppimättä.  Ja kiitos mummuni, se on vielä helppoa. Ilman myrkkyjä.  Tämähän kuullostaa jo ihan mainokselta ;).


 
  
 
 
Mummu kertoi eräänä kesänä kuinka isänsä levitti pihalle paksun kerroksen merisuolaa ennen kuin pihalle levitettiin hiekka. Enkä muista mummulassa nurmen koettaneen vallata alaa sieltä mihin se ei kuulunnut.  Enkä varsinkaan kenenkään pylly pystyssä nyppimässä rikkaruohoja hiekalta. 
Niinpä hiekka on minun aluettani. Siellä ei vihreä voita!  Ja se oikeasti toimii. 
 
 

 
 
 
 
 
Edes voikukka ei kasva suolatussa maassa. Kun suola on vaikuttanut voi huolettomasti potkaista isoimpia mättäitä, jotta irtovat maasta ja haravoida alue siistiksi.
 
 
 
 
 
Kätevää.  Merisuolaa saat 25kg säkeissä alle kympillä. Paljonko maksaa Roundup tai muut vastaavat rikkaruohomyrkyt? Paljon.  Ja kuitenkaan niiden hinta ei riitä korvaamaan tuhoja joita aineet tekevät myös meille ja perheillemme.  Siitä voit käydä lukemassa vaikka täältä.  
 
-Heidinen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?