15. kesäkuuta 2015

Hylätty tulli

Tämä on hieman poikkeava juttu minulta, mutta haluan jakaa paristakin syystä nämä kuvat. Ensimmäinen syy on täysin itsekäs. Kuvat on otettu viikonloppuna uudella, vanhalla kamerallani. Tällä.  Sain vähän harjoitusta sen käyttöön.  Toinen syy on kuvissa tai paikassa joka kuvissa esiintyy ja sen tunnelmassa. 

Kuten edellisessä jutussa kerron, minulla oli hieman luvaton olo siellä, vaikka aivan luvallisesti siellä saa liikkua.  Enkä nähnyt missään kuvauskieltoa.  Rajavyöhykkeellä ilmeisesti ei saisi kuvata ja siellä liikkumiseen tarvitsee hakea tullista luvan, vaikka vierailisi alueella asuvien sukulaisten luona, mutta tämä vanha Nuijamaan tulliasema ei ole aivan vyöhykkeellä. 
  Minusta oli jännä, että asema on jätetty vain noin tyhjilleen jo 2006.  Hiljalleen rapistumaan ja kuolemaan. Nyt jo luonto on alkanut valtaamaan alaa ja syö pois asfalttia. Rappauksia putoaa.   Ilkivalta on ollut hyvin vähäistä, mutta syrjäinen sijainti ehkä selittää sen. 
  Jotenkin myös hyvin surullista. Ja heräsi kysymys miksi se on jätetty? Eikö nykypäivän trendi ole purkaa pois?   Ja samalla tietenkin aika jännittävää.  Siinä me vaan tallailtiin molemmin puolin taloja ja kaistoja. Eikä tullut kukaan kyselemään passia. Kunpa olisi päässyt sisälle katsomaan mitä aika on päässyt tekemään siellä. :DLähes 10-v pysynyt ikkunassa tiedoite uuden aseman avajaisista.

Suomesta Venäjälle päin.

Venäjän suuntaan.

Rakennusten välissä sijainnut yleisöpuhelin. Myös asiakaswc:t löytyivät puhelimen vierestä.

Venäjältä Suomeen tullessa katokset autokaistan yllä.

Tästä on moni ihminen kulkenut Suomeen tullessaan.  Enää eivät ovet aukene.


Kumpa lasi ei olisi ollut tässä välissä.

Kasvillisuus löytää aina tiensä.

Mutkan takaa jostain alkaa Venäjän maat.

Aika on pysähtynyt.


Hiljaista on.

Kauankohan autolla tästä pääsee?

Näistä ovista mentiin passintarkastukseen suomesta poistuessa.


Sinisessä kyltissä jokin viesti, jota ilmeisesti ei ole ollut tarvetta kääntää muille kielille.

Homeessako tuo lattia on?

Lisää kuvateksti
Ainoa säkynyt tai särjetty ikkuna.

Rappaukset putoavat.

Vettä lattialla. Onkohan ollut kioski? Rahanvaihto?


Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?