1. kesäkuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUA!

Maailmassa on vielä välittäviä ihmisiä.  Myös netissä.  Olen välillä huolissani mitä tyttäreni kohtaa täällä, jossa minä en voi olla suojelemassa. Miten se muuttaa ja kasvattaa häntä?  Olen oppinut että ihmisen julmuus, johtui se mistä tahansa, kärsjistyy netissä.  Hyvälläkin tarkoitetut sanomiset saattavat kirjoitettuna kuullostaa aivan muulta.

Netissä tuntuu saavan sanoa mitä tahansa joutumatta siitä vastuuseen. Miten se muka eroaa siitä että sen sanoo kasvotusten. Se tuntuu yhtä pahalle, se yhtälailla murskaa mieltä. Itseasiassa se voi tehdä vielä pahempaa jälkeä. Loukattu voi lukea kommentin yhä uudestaan ja uudestaan.  Se ei katoa ikinä netin ahnaasta verkosta.

Oletteko kuulleet tarinan miehestä, joka laittoi poikansa hakkaamaan naulan puupölkkyyn joka kerran kun poika loukkasi toista?   Vuosien mittaan nauloja kertyi aikamoinen määrä, mutta poika ymmärsi kysyä syytä tähän rankaisuun vasta vähän  isompana kun isä pyysi vetämään naulat pois.  Jokainen naula edusti loukkausta jonka poika oli tehnyt. Ja vaikka naulat otettiin pois, ei puu ollut enää samanlainen.  Se oli täynnä reikiä ja rosoinen. 


Tänään joku on lukenut ajatukseni. Emonen Tipulassa blogissa tarttui härkää sarvista ja aloitti aivan mahtavan kampanjan jossa haluan olla mukana.      Jos haluat olla mukana käy lukemassa ohjeet täältä ja täältä .   Käy vaikka et osallistu, vaikka et ikinä koskaan kirjoittaisi tavuakaan nettiin.   Kaunista maanantaita ihmiset!Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?
"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

2 kommenttia:

  1. Todella hyvä tuo naulavertaus! Minä olen vain kuullut sen paperivertauksen kuinka jokainen ilkeä sana tekee paperiin rypyn ja vaikka kuinka pyytelisi anteeksi ja suoristaisi paperin, ei se enää koskaan ole täysin ennallaan.

    Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Onhan tämä tärkeä asia, jonka pitäisi kuulua meidän jokaisen peruskasvatukseen, mutta ikävä kyllä näin ei ole. Paperivertaus minullekin tutumpi, mutta tähän kampanjaan osallistuessani muistin itsekin "naulatarinan". Harmi etten muista sitä kunnolla.

    VastaaPoista

Mitä mieltä?