22. kesäkuuta 2015

Hellemekon batiikkivalkaisu

Siitä on varmana jo 20-vuotta kun olen viimeksi leikkinyt kloriitin kanssa.  Mutta kun sain tämän sinisen mekon käsiini (ystavältäni), ensimmäiseksi ajattelin haluavani tehdä siihen batiikkikukkasia.

Mekko taisi olla entuudestaan värjätty siniseksi, sillä myös laput niskassa olivat sinisiä ja kaikki tikkaukset olivat valkoisia.


 Batiikkivärjäys, tai tässä tapauksessa batiikkivalkaisu on hauskaa ja helppoa.  Kun sen kerran on tehnyt, niin ei sitä enää unohda.  Selvästikään. :)  
Villa(sekoite)langalla pyörittelin solmut/kukkaset eri puolille mekkoa. Vatiin laitoin haaleaa vettä, reilun lorauksen kloriittia ja mekon perään solmuineen.  Sitten annoin olla useamman tunnin. Varmaan 3-4 tuntia.  Huuhtelin ensin hanan alla ja sitten vielä laitoin pesukoneeseen huuhtoutumaan.


Sitten alkoi jännin vaihe. Solmujen availu ja jännittäminen. Minkälaisia kukkasia sitä on muodostunut?  Ja pakko myöntää. Tykkään etuosasta paljon enemmän kuin takaosasta. Vaikka olin tekeväni solmuja tasapuolisesti kaikkialle, niin kuitenkin kävi niin että taakse tuli suurinpiirtein vain kaksi. 


Nyt puuttuu enää ne hellekelit.


Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?