11. kesäkuuta 2015

Mini-DIY / Avainpiilo

Mun kotiavain on taas kateissa. En ole kovasti huolissani, sillä olen lähes varma sen löytyvän jostain laukuistani. Kyllä- monikossa. Mutta puhutaan niistä joku toinen kerta.
Eikä ole ongelmaa ettenkö pääsisi kotiiin.  Yleensä meillä on aina joku kotona ja piilokin vara-avaimelle löytyy.
Mutta piilo ei ole kovin hyvä.  Oikeastaan surkea. 

Niinpä aika tehdä uusi piilo.  Ja tietenkin ilmaiseksi!
Tämä ei ole minun ideani, olen törmännyt siihen joskus Pinterestissä tai jossakin. Tämä toimii pikku kätkönä myös muille esineille. Koruille, rahalle, karkeille ym.

Tarvitset; pienen metallisen rasian, johon avaimesi mahtuu.   Magneetin.  Ja tietenkin avaimen.  Rasian voi spraymaalata myös paremmin maastoutuvaksi. 
Laita magneetti ensin rasian pohjalle ja avain perässä.  Nyt voit kokeilla vaikka jääkaapin oveen pysyykö rasia kiinni ja paikallaan.  Minulla riitti yksi magneetti.  Tarvittaessa niitä voi lisätä.


Kansi kiinni ja ulos etsimään piiloa.  rasian voit sijoittaa vaikka rännin taakse.  Rännin väriseksi maalattuna, sitä ei kukaan tajua.  Varsinkaan jos sijoitat sen kiinnikkeen kohdalle.Tai miten olisi ikkunapellin alle?  
Alhaalta katsottona näkyy. Mutta kuka kulkee talon viertä kyyryssä kurkkien ikkunapeltien alle?  Sinä, jos unohdat minkä ikkunan alla se rasia on!

Siellä se kyllä on. Edes samalta tasolta rasia ei näy.Muita mahdollisia paikkoja voisi olla pihan lyhtypylväät, metalliset kukkatelineet, pyörätelineet ym. missä vain on metallia johon magneetti tarttuu.

Talvikeli kannattaa huomioida piiloa etsiessä, ettei avainta kaivetessa huomaa laatikon jäätyneen kiinni piiloonsa. Eli kuiva sijoituspaikka on aika tärkeä.


Heidinen

1 kommentti:

Mitä mieltä?