12. toukokuuta 2015

Pikku vitriinin muodonmuutos

Tyttären huoneesta vapautui pieni tummapuinen vitriini.  Mieheni mielestä olen sen erikseen joskus ostanut joltain kirpparipalstalta, mutta oman muistikuvani mukaan sain sen kaupan päälle, tai maksoin siitä jotain pientä toisen kalusteen oston yhteydessä.   Muuten tähän tuunaukseen kului rahaa ainoastaan ostaessani verhovaijeria kalliista kyläkaupasta. 4,95e.  Kaikki muu löytyi kotoa entuudestaan.

Mutta tuon värisenä ei sillä olisi mitään tekoa missään huoneessa talossamme ja kuitenkin pidän sen muodosta ja koosta.   Joten operaatio muutos käyntiin.

Ensin hioin pintaa vain hieman, että saan tarttumapintaa kaappiin. Sitten ensimmäisen kerroksen maalia oikeastaan hieroin ohuelti ja kaksi seuraavaa maalikerrosta vedin jo runsaammin.    Minulle sopiva tyyli on käyttää pensseliä ja vaahtomuovitelaa. Ensin maali pensselillä pintaan ja telalla tasoitan maalipinnan.

Kun pinta oli kuiva, muttei vielä kova, hioin karkemalla hiomapaperilla kulumia kaappiin ja myöhemmin hienolla hiekkapaperilla viimeistelin ja siistin.
Viimeiseksi vahasin kaapin antiikkivahalla ja näpräsin verhot oviin ja vaihdoin vetimet posliinisiin.  Vanhat hopeanväriset eivät enää sopineet.   

Kuvia ei löydy nyt enempää, sillä kyseessä oli niin pikaoperaatio etten edes ehtinyt ajattelemaan koko blogia.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?