23. toukokuuta 2015

Pikainen roskisvaunu keittiöön ja kierrätystä.

Lauantaiaamuna muu perhe tuntuu nukkuvan luvattoman pitkään ja tylsyyksissäni muistin kalustepyörät, jotka irroitettiin tyttären Expedit hyllyköstä.  Ne kainalossa painelen miehen työkaluja ja ruuveja tonkimaan, eikä aikaakaan kun saan kantaa sisälle tämmöisen.


Se istuu riittävän hyvin "kierrätysseinämäni" viereen olematta kuitenkaan edessä.   

Kaksi vuotta sitten roskafirmasta kyseltiin mielenkiintoa osallistua monilokerikkokeräys kokeiluun. Sen alku viivästyi hieman ilmeisesti suuren suosion takia.  Keräysastiat eivät tahtoneet riittää kaikille.


Kuva lainattu Otto Lajittelymäyrän fb-sivulta


Lokerikossa on 4 osiota.  Sekäjäte, pahvi/kartonki, lasi/metalli ja paperi.
Minusta oli suuri ilo ja helpotus kun saimme omamme. Maitotölkit, paperikasat, lasipurnukat ym. eivät kasaannu enää johonkin nurkkaan tai kaappiin haisemaan kun ne on helppo nakata omaan roskikseen.  Kun aijemmin ne on pitänyt erikseen viedä molokkikeräykseen.   Sekäjätteeseen menee enää hyvin vähän mitään mitä ei voisi toisin kerrättää.

 Puuhastelin kotiin Ikeasta löytyneistä lokeroista seinämän jonne saan kerättyä kaiken näppärästi.  Ikea on lopettanut näiden myymisen, mikä harmittaa melkoisesti, sillä ne ovat täydellisen toimivia, kestäviä ja monikäyttöisiä. Aukeavat yläosasta vetämällä, kippaamalla.  Jokainen laatikko myös irtoaa helposti ja niissä voi viedä ulos asti jätteet.  Sekä kaikki astiat on helppo pitää puhtaana.  Lisäksi biojäte, patterit, keittiöpyykki ja muovipussit löytyvät samasta paikasta.     Perinteinen kaappiin asennettava jätevaunu löytyy meiltä myös, mutta sen nykyinen tehtävä on toimia tyhjien palautuspullojen keruuvaununa. Suurimpien keräyslaatikoitteni kyljissä näkyvät kuvat piirsin innoissani jo ennen kuin saimme monilokerikkolaatikon.  Enkä silloin arvannut että lasi ja metalli menevät siellä samaan koloseen.  Mutta se on pieni murhe.  Keräysapaperi nakataan toiseen alimpaan laatikkooon ja lasi/metalli siihen viereiseen. 

Tältä siis näyttää meidän perheen kierrätys.  Se, että kaikki löytyvät samasta paikasta sekä ovat riittävän esillä helpottaa suuresti ja on pieni hinta siitä, ettei ehkä ole kovin kovin kaunis silmälle.  Ei kerry sinne tänne kasoja. Myös teini ja mies löytää (lue: viitsii)  kun lokerot ovat riittävän tyrkyllä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?