16. toukokuuta 2015

Kuormalavapuutarha 4 - viimeistelyä

Vihdoinkin vapaata ja aurinkoinen aamu. Eilen haettiin vielä 8pss multaa (50l/pss) ja nyt sitä on riittävästi.  Olisi ollut lopulta halvempaa käydä multa-asemalta hakemassa peräkärryllinen, tarvetta olisi toki nurmen tasoitukseen, mutta mutta... Näin tällä kertaa, ensi kerralla fiksummin.

Aloitin leikkelemällä vanhoista maitotölkkien kyljistä laput ja kirjoitin niihin siementen nimet. Nimilaput sitten niittipyssyllä lavankaulusten reunoihin kiinni.

 
 
 
Enää en kyennyt odottelemaan siemenien kanssa, vaan istutin kaikki muut paitsi tillin, kurkun ja maissin. Niiden kanssa koitan ainakin viikon vielä odotella.Nyt siis odotellaan kasvun ihmettä, jos takatalvi ei enää yllätä.  Mullasta löytyy palsternakkaa, porkkanaa, kukkakaalia, lehtisalaattia, persiljaa, kiinansipulia, hernettä ja vihersipulia. 
Syytä pitää myös sormet ristissä ja toivoa, että jaksan olla koko kesän yhtä innostunut viherpeukalo.

Jos nyt ei ihan takatalvea, mutta hallaa saattaa esiintyä kuitenkin vielä, joten varustauduin myös harsopeitteillä. Koska pihamme on erittäin tuulinen, leikkasin jokaiselle kasvulaatikolle omat palansa ja niittasin ne kiinni toisesta päästä.   Kun illalla menen viljelmäni peittelemään, niin peitot odottavat valmiina.  Ne saa päiväsaikaan taiteltua kuormalavojen kerroksiin, jossa ovat tuulelta suojassa. 
Kuvassa näkyvän roskiksen olemme saaneet ilmaiseksi joltain Annetaan palstalta. Se on tuossa lähelle siirrettynä ollut varsin näppärä, mutta en voi olla miettimättä sopisiko se kompostiksi....?  Tai ei varsinaiseksi kompostiksi, oikea kompostimmekin on tuossa puskan takana hyvin maisemoituna, mutta siihen voisi ehkä siirtää mullat kompostia tyhjentäessä kypsymään käyttöä varten.
Tuo roskis ei ainakaan lähtisi maatumaan, eikä ruostumaan sillä se on sinkittyä terästä.   Pitääpä miettiä asiaa tarkemmin.  
  Olin ajatellut tehdä kuormalavoista sen kehikon alun perin, mutta eihän se nyt kovin käytännöllinen pitkällä aikavälillä ole. Jossain vaiheessa se alkaa lahomaan jokatapauksessa. Muutama puinen kehikko ja lavankaulus tässä tarkoituksessa on jo sen kohtalon kokenut.

Nyt kuvia lisätessä tajusin, että en huomannut tehdä peittoa herneille. Siis iltapuuhaa vielä edessä.

Muutama pieni koristuskin löysi jo kasvimaani reunoille.  
Mutta nyt tosiaan enää viimeisien siemenien jälkeen ahkeraa kastelua. Toivottavasti mahdollisimman vähän rikkaruohojen nyppimistä ja sadon odottelua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?