20. toukokuuta 2015

Mikroneulaus -beautyroller, dermaroller

Uteliaisuus on yleensä aina hyvästä. Sopivissa määrin tietenkin. En nyt itse tiedä mihin kategoriaan tämän laittaisi... Se selvinnee lähikuukausina.

Tämä tarina alkaa huuto.netistä . Miksi? Se ei liene olennaista tarinan kannalta. Oikeasti en edes muista. Törmäsin siellä kuvankaltaiseen rullaan.
Kaikki seuraava mitä tulet lukemaan, perustuu minun ajatuksiini, huomioihini ja omiin kokemuksiini. Jos asia kiinnostaa, niin hankkikaa itse tietoa myös! Sitä on paljon. On hyvää ja huonoa tietoa. Kaikki tapahtuu täysin omalla vastuulla! (jos asia on selvä, niin jatketaan)


Kiinnostus heräsi ja seuraavaksi paahdan googlettamassa löytäen aina vain lisää nettikeskusteluja, mainoksia, verkkokauppoja ja blogeja. Ja ainoassakaan keskustelussa tai tekstissä ei kumottu tuloksia joita tällä laitteella saa säännöllisellä mikroneulaushoidolla aikaan ihossa. Rypyille, arville, selluliitille, epätasaisuudelle ym.    Joten ensimäinen johtopäätökseni oli, ettei tämä voi millään olla pelkkää huijausta.

Kyseessä on siis maalaustelan näköinen pieni rulla , tela on täynnä mikroskooppisen pieniä neuloja. Karkeasti ja lyhyesti kuvattuna; Sillä rullaillaan ihoa edestakaisin ja jokusen kuukauden päästä iho on tasaisempi, nuorempi ja täyteläisempi.   Hoitoja tehdään kauneushoitoloissa ja lääkäreissä. Mutta myös kotona.  Hoidon kehutaan olevan veitsetön kasvojenkohotus.


Asia ei kuitenkaan ole käytännössä ihan niin yksinkertainen.

Jos et jaksa tai pysty syventymään asiaan ensin, suosittelen menemään kauneussalonkiin ja maksamaan (kyllä, on kallista) hoidosta.  MUTTA voit olla lähes varma, että et tee vahinkoa ihollesi.

Riippuen tarpeistasi hoidossa käytetään neuloja joiden pituus vaihtelee. Lyhyimmät neulat ovat 0,2 - 0-5mm pitkiä ja soveltuvat myös kotikäyttöön.   Siitä pituudet kasvavat jopa 3,0mm asti, mutta ne ovat tarkoitettu käytettäviksi klinikoilla ja sairaaloissa jossa on ehdoton ammattitaito.     Myös neulojen materiaali ja määrä vaihtelevat.  Materiaalin paremmuudesta en osaa sanoa omaa arviotani, sillä ymmärtääkseni mitään rolleria ei ole tarkoitettu käytettäväksi loputtomasti.  Joissain suositellaan voin 6-10 käyttökertaa, joissain määritellään käyttöiäksi vuosi.  Joka on suunnitteen sen 10 käyttökertaa.       Myöskin neulat on ehdottomasti tarkastettava ennen jokaista rollauskertaa, ettei siellä ole vääntyneitä tai viottuneita neuloja.    Ne taas voi vetää pihdeillä pois.

Määrä vaihtelee noin 192-540 neulaa rullassa. Riippuen telasta.  Itse ymmärsin, että nuo 540 neulaa eivät ole enää suositeltavia kuitenkaan. Että teho ei ole loppujen lopuksi sen parempi. Voi tehdä jopa hallaa iholle.

0,2-0,5mm neuloilla voidaan kotona tehostaa hoitavien aineiden ja -seerumeiden imeytymistä. Hoitaa juonteita ja ryppyjä. Sillä ne ylettyvät ainostaan ihon epidermikseen, eli ihon uloimpaan kerrokseen.  Pisimmällä 0,5mm neulalla ylettyy myös kohdasta riippuen ajoittain myös kasvojen ihossa dermikseen, eli verinahkan pintaan. Nämä ovat kuulemma kivuttomia neuloja?

0,5-0,75mm neuloilla imeytetään esim. kollageenia tai hoidetaan arpeutunutta ihoa. (keloidiarville ja luomille EI SAA käyttää. Myös luomet ja finnit kierretään) Reiät ovat hieman syvempiä ja ylettyvät verinahkaan tehden sinne mikroskooppisen trauman, eli pistoksen.  Tarkoituksella. Nämä tuhannet pienet pistokset verinahkassa saavat aikaan elimöstössä välittömän paranemisprosessin, josta syystä hoidettavalle alueelle syntyy tavanomaista huomattavasti enemmän kollageenia.  Kudosten uusiutuminen nopeutuu ja iho vahvistuu luonnollisesti ja tuloksia on odotettavissa 4-6 viikon kuluttua.

Tästä pidemmät neulat jätetään nyt omaan arvoonsa, en aijo suositella niitä edes vahingossa. Sillä ne eivät ole tarkoitettu kotikäyttöön! 

Hoitoja tehdään löytämieni tietojen mukaan 2-3 viikon välein, jotta kudokselle jää aikaa parantua eikä aiheuteta vahinkoa ja pitkitetä/aiheuteta tulehdusta.   Loppupäivän aikana ja ehkä seuraavanakin on hyvä vältellä meikkejä, saunomista ja aurinkoa.   Kasvoihin olisi hyvä olla edes koskematta noin 6 tuntiin.

Löysin myös suosituksen C-vitamiinikuurin tarpeellisuudesta, sillä keho tarvitsee kollageenin tuottamiseen C-vitamiinia.

Ennen hoitoa varmistetaan myös että rulla on puhdas irtoroskista ja desinfioifioidaan huolellisesti. Samoin kasvot. Jos käytät hoidon yhteydessä hoitavia aineta, levitä ne kasvoille ennen rullausta.  Jotkut kertoivat levittävänsä emlaa kasvoille kivun vuoksi.  Että eivät sittenkään taida olla täysin kivuttomia neuloja.

Ja huomio! Rulla on yhtä henkilökohtainen kuin hammasharja. Sitä ei lainailla kaverille.

Myös siihen miten rullailu tehdään, löytyy paljon ohjeita pitkin nettiä.Jotenka. Hmmm... Tätä on päästävä kokeilemaan. Varallisuus ei riitä useamman sada euron hoitoon joten parin päivän etsimisen jälkeen löysin edullisen rullan ja luotettavan tuntuisen verkkokaupan täältä.   Tilasin rullan perjantaina ja se saapui kotiin asti maanantaina.  Wau!

Vertailu kannattaa. Vaihtoehtoja löytyy. Neulojen pituus sekä määrä ja niiden materiaali eivät ole ainoita vaihtelevia tekijöitä.  Rullien leveyksissä on eroa riippuen mihin sitä halutaan käyttää. On myös ns. neulaleimasimia ja yksittäisiä neuloja. Ilmeisesti on tulossa sähköisiäkin ja on olemassa jo jonkinlaisella valolla  lisäiltyä rullia.  Ne valot on monessa tekstissä tyrmätty toimimattomiksi hoidon kannalta.  Ja hinnat!   Huutonetin parin euron rullista monen sadan telaan, mukaan lukien hoitoseerumit ja hilavitkuttimet.      Itse ajattelin jättää litkut välistä, sillä jos hoito perustuu enemmän ihon luonnolliseen uusiutumiseen ja sen tehostamiseen niin aloitan sillä.


Mukana tuli 2kpl A4 täynnä tietoa ja ohjeita rullailuun. 
Nyt odotan vapaapäiviä jotta pääsen kokeilemaan. Minulla on suuret odotukset kahdelle otsassani olevalle rypylle tai juonteelle, josta toinen ilmeistyi jo teini-iässä.  Realistista, eikös?

Valitsin pitkän pähkäämisen jälkeen 0,75mm rollerin ja se kaduttaa jo nyt etukäteen. Maltillisempi aloitus olisi voinut olla fiksumpaa.    
Palataan tähän asiaan sitä mukaan kun edistyn. Loppuviikon aikana toivon ehtiväni tekemään ensimäisen hoidon.  Silloin vilautan ehkäpä otsaanikin teille ja seuraillaan yhdessä mitä käy pärställeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?