18. toukokuuta 2015

Todellisia löytöjä Kirppikseltä

Paras maanantai on vapaa maanantai. Ja vielä asteen paremmaksi sen tekevät tämän päivän kaltaiset löydöt.
Kuten tämä Knivon siivutusveitsi jonka löysin yhdestä pöydästä kolmella(!!!) eurolla.  Hieman huonompikin veitsi on halpa kolmella eurolla ja suomessa käsityönä tehtynä, se on halpaa. Asiasta ei vaan pääse yli. Halpa, halpa, halpa!   Autossa avasin jo pakettia ja ehdin viiltää sormeeni. Kyllä - terävä on.


Minulla ei ollut hajua koko merkistä tai yriksestä, mutta kotona sitten menin yrityksen kotisivuille , googlasin hieman veitsikeskusteluja sieltä täältä ja aloin vakuuttumaan löydöstäni todella.  Verkkokaupassa veitsen hinta olisi ollut 69e...

Terä on hylkivällä PTFE-pinnoitteella suojattua erikoishiiliterästä. Sen voi puhdistaa pelkällä vedellä. Kahva on öljyttyä tammea.  Seuraavan kappaleen kopioin suoraan valmistajan sivulta: 

Arvostetuimmat veitsenvalmistajat tekevät teränsä hiiliteräksestä, koska se on leikkuu- ja teroitusominaisuuksiltaan ylivoimaista ja pitää teränsä huomattavasti pidempään kuin ruostumaton teräs.
KNIVOjen likaa hylkivä ja suojaava nonstick-pinnoite tekee yleensä öljyämistä vaativasta hiiliteräksestä myös helppohoitoista.
Sinun ei tarvitse kuin huuhdella ja kuivata KNIVOsi!

Teräkseen tehdystä Suomen Messut leimasta päätellen joku on saanut tämän ilmeisesti ns. lahjuksena tai palkintona ja minun onneni oli ettei tunnistanut laatua.

Toisen löydön teki oikeastaan mieheni. Vanha Kodakin pimiölamppu, 12e.  Toimivana. Koska tyttäreni harrastaa valokuvasta ja hänen huoneensa odottaa pientä päivityspintaremppaa, ostin lampun kotiin.


Kuvassa lamppu näyttää muoviselta, mutta kyllä se metallinen on.  Iästä en osaa sen kummemmin mennä arvioimaan mitään, paitsi tuskin on 2000-luvulta kuitenkaan(?). Vielä en löytänyt netistä tarkempaa tietoa ja valokuvaus/kuvien kehittäminen ei ole minun ominta alaani, mutta eiköhän sitä jossain vaiheessa löydy.  

Kameran hankinta olisi kyllä edessä. Saisin tänne blogiin myös parempia kuvia. Nyt täällä olevat otokset ovat lähes kaikki lumialla otettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?