20. huhtikuuta 2015

Lastenjuhlat - Keppari/Hevonen Teemalla

Tyttäreni täyttäessä 11-vuotta, olin hieman pulassa. Hän halusi tietenkin järjestää kaverisynttärit joka ei ollut ongelma vaan se, että miten saan mökkiimme mahtumaan kymmenkunta esiteiniä?  Tämän ikäiset eivät myöskään enää kauheasti arvosta jos aikuiset hääräävät heidän juhlissaan. Valmista ohjelmaa hankala järjestää, sellaista josta kaikki sitten pitäisivät. Varsinkaan kun juhlat järjestetään pienellä/järkevällä budjetilla.   En näe mitään järkeä pistää satasia haisemaan parin tunnin juhlien takia.  Ainutlaatuiset juhlat voi järjestää myös muutoin.

Tällä kertaa päädyttiin tyttären kanssa siihen, että äiti hoitaa tarjoilun, pysyy poissa silmistä muuten (mutta ei poissa kuuloetäisyydeltä) ja koristelua mietittiin yhdessä. Tytär hoitaa sitten ohjelman ja juhlimisen kavereiden kanssa.   Muutama ilta meni etsiessä netistä ideoita koristeluihin ja tarjoiluihin. Niitä yhdistelemällä sitten rakentuivat nämä bileet.  Teemana kepparit, eli keppihevoset ja hevoset. 

Vuodenaika rajoitti ideointia huomattavasti. Kesän lapselle olisin rakentanut nämä tarjoilut pihalle tai aittaan. Olisin ostanut heinäpaaleja istuimiksi. Ne olisivat sitten kesällä saaneet uuden tehtävän puutarhassa.  Mutta oli helmikuu.... siis sisäbileet.

Tytöt olivat tulossa suoraan koulupäivän jälkeen meille, joten ensin hieman suolaista naposteltavaa.  Siinä oli helpoimmat tarjottavat.  Tuoleille, lamppuun, hyllyille ripusteltiin riimuja, riimunnaruja, harjoja, keppareita, ym.
  En ostanut mitään muuta kuin syötävää juhlia varten. Pillit, servetit, liinat ym. olivat ylijäämiä edellisiltä vuosilta ja kun taloudessa kerran on tiskikone, niin ei ole suuri vaiva käyttää ihan tavallisia astioita. Kertakäyttöastioille ei ollut siis tarvetta.

 Tarjolla ensin oli sipsiä, nakkia, lihapullia, patonkia, minitomaatteja. Kuvassa eivät näy hampurilaiset.

 
 
Huomatkaa lautasten vierellä minikepparit. Tyttären yllätys ja taidonnäyte. Yllä oleva kuva ei ole parhaimmasta päästä. Yritin kuvata viimehetken ideaani, sanomalehdestä leikattua viirinauhaa. 100%:sesti kerrätettävä koriste. Paperinaruun ripustin sanomalehti kolmiot ja hipaisin hieman paperiliimaa alakärkeen.  Viirikolmioita sai leikattua useamman kerralla kun leikkasi sanomalehden keskitaitteen kohdalta, niin että taite jäi ylös. Sitten kolmiot (avattuna salmiakin muotoiset) ripustettiin kuin pyykit narulle ja TaDaa!  Kuva ei nyt todellakaan anna oikeutta.

Sitten niihin muihin tarjoiluihin. Näihin juhliin tein ensimmäistä kertaa kakkutikkareita. Ja voin kertoa, että toistamiseen en tee. Meinasi itku tulla edellisiltana kun ohjetta noudattaen yritin saada kakkupallot pysymään tikuissa ja vielä kuorrutettua ne jotenkin. Voi ARGH!   Käytin kuorrutukseen sulatettavia kuorrutenappeja... HUONO IDEA!  Kuorrute jähmettyi nopeammin kuin minä noviisina sain sillä tikkuja päällystettyä eikä se ollut edes hyvää mielestäni. Keinotekoinen maku. 
  Mutta lopulta sain niistä kyllä aika näyttäviä, eikö?    Naapurista lainasin vielä yhden isomman saunahalon, johon tikut sai komeasti pystyyn ja tarjolle.  Ja halko tietenkin palautettii juhlien jälkeen omistajalleen.   Linkkaan tähän käyttämäni ohjeen kakkutikkareihin ja suosittelen noudattamaan ohjetta kuorrutteen osalta. Käyttäkää sitä suklaata! :)

Kakkutikkarit - Meira
Tarjolle tehtiin myös Pirkan ohjeella suklaatäytekakku sekä Rocky road- paloja.

Suklaatäytekakku - K-ruoka       Täytekakku oli todella hyvää. Sitä suosittelen juhliin kuin juhliin.


  Rocky roadit päätettiin laittaa muffinsileivosvuokiin, jotta syöminen olisi helpompaa.

 
ROCKY ROAD -PALAT
 
200g taloussuklaata /suklaapatukoita / valkosuklaata tms.
 
20g voita
 
n.50g vaahtokarkkeja (käytimme pieniä minikokoisia)
 
n 1dl pähkinöitä.  (meillä pähkinäsekoitus)
 
n.1dl pilkottua Pätkistä
 
1/2 dl pilkottua aprikoosia
 
 
1. Paloittele suklaa.  Sulata voin kanssa miedolla lämmöllä mieluiten kattilassa. Älä anna yhtään kiehua.
 
2. Sekoita kaikki ainekset yhteen suklaaseokseen.
 
3. Levitä seos vuokiin ja koristele ennen suklaan jähmettymistä esim. vaahtokarkeilla, pähkinöillä tai millä vain. Anna jähmettyä jääkapissa ainakin tunti ennen tarjoilua. 
 
Valmiita paloja voi koristella vielä lisää vaikka sulalla  valkosuklaalla.Näissä juhlissa juomatarjoilussa valittavana oli erivärisiä mehuja. Pyyhkeen alla oli kylmäkalleja pitämässä juomat viileänä. Ja nuo drink me- etiketit sai tulostaa ilmaiseksi netistä. Enää en tähän hätään löytänyt sitä linkkiä. Mutta samalla tavalla tästä jäi jäte minimiin. Paperit kierrätykseen ja lasipurkit myös.
Jälkiruokana tarjoiltiin jokaiselle omat popparipurnukat, joita sitten sai täyttää lisää mielensä mukaan. Etiketit ja pahvilootan mallin sai tulostaa ilmaiseksi netistä tuolta -->  No home without you - popcorn cup     . Näiden askarteluun meni hieman aikaa, mutta jälkeenpäin oli kyllä sen arvoista.  Kannattaa muutenkin käydä tuota blogia tutkailemassa. Siellä tulee takuuvarmasti hyvälle mielelle.

Kaikilla tuntui olevan juhlissa kivaa. Ja ainakin jäljistä päätellen tarjoilut maistuivat myös. Aina ei siis tarvitse ostaa läjääpääin kertakäyttöastioita ja koristeita. Niitä voi tehdä itse siitä mitä kotoa löytyy ja lainailla lähipiiristä. Roskaa ei näistä pirskeistä juuri syntynyt.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?