17. huhtikuuta 2015

Kuormalavapuutarha

Tänä vuonna se toteutuu. Hyötypuutarha kuormalavoista. En ole mikään rikkaruohojen nyppijä, mutta haluan kuitenkin joka vuosi kasvattaa jotakin. Viime vuosi oli kyllä pohjanoteeraus, salaattia taidettiin saada lopulta vaikka miehelläkin tomaatin taimet alkuun vähän riistäytyivät käsistä. Yli 100 taimea. Joista halla söi lähes kaikki.   Maissi ehti kukkia, sitten tuli talvi. Herneitäkin taidettiin saada. Porkkanat...öööh. Miniatyyrisiä, samoin sipulit.

Kasvihuoneesta olen haaveillut vuosikausia ja kaksi kertaa mies on yrittänyt haaveeni toteuttaa. Olen alistunut kohtalooni...
Meillä tuulee... paljon. Kovaa.   Toiselle kasvihuoneelle valettiin perustus eikä se kävellyt pihatiellä vastaan, mutta se tavallaan kaatui paikoilleen.  Nyt sille voi jo nauraa, mutta silloin ei naurattanut kyllä tippaakaan.

En ole luopunut suinkaan kaikesta toivosta. Kasvatan mitä pystyn kylvämällä suoraan ulos multaan, ilman esikasvatusta sisällä.  Toissavuonna sain paljon avomaan kurkkua ja sitä laitan tänä vuonna. Sekä tilliä, herneitä, salaattia ja porkkanaa olen jo ostanut niissä kätevissä istutusnauhoissa.    Jos saan lisää kuormalavoja ja -kehyksiä niin laitan enemmänkin jotain.

Tästä se lähtee.  Tuo pienin etualalla on vanhan ikkunankarmi, pienten kuormalavojen päällä.

 
 
Raekuuro ajoi minut sisään kesken hommien, mutta tästä se alkaa ja käsityksen varmaan jo saa siitä mitä on tulossa?  Siirrän tänne vielä muutkin laatikot ym. kasvatusastiat niin ei tarvitse juosta pitkin pihaa kastelukannun kanssa.  Kuten tämän viimevuotisen hernepenkin;

Rakentamiseen tarvitaan 1 kpl kuormalava, 8 kpl isohkoa naulaa, 3 kpl Ikean
sinistä kassia sekä niittipyssy. Näppärää.Kurkut saan tuettua aitaan ja pahimmassa tapauksessa aita auttaa suojauksessa hallaa ja tuulta vastaan.  Tai sitten aita kaatuu, sauna pyörii kaikkien yli tai unohdan vain kastella ne.  Mutta murehditaan niitä sitten ajallaan.    Lisää postauksia tulee sitten kevään edetessä ja puutarhani rakentuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?