17. huhtikuuta 2015

Juokseminen etenee

Ensin totean, että Kuntoplussan juoksukoulu ei sovi oikeille aloittelijoille. Piste. Ihan liikaa muistettavia asioita. Sitä paitsi meitä noviiseja nolottaa lenkillä. Ollaan punaisia kuin paloautot, puuskutetaan, vingutaan, kiroillaan, uikutetaan.     Pahinta on jos joutuu ohittamaan jonkun!  Herrantähden, mahdotonta!  Se tarkoittaisi, että ohitettu samaan suuntaan kulkeva ihminen kuulee ja näkee tämän kaiken. Pitäisi pystyä tekemään välimatkaa huolimatta siitä miten paljon kylkeen sattuu tai pohje kramppaa.      Toistaiseksi tällainen tilanne on tullut kerran. Ratkaisu; käännyimme ympäri :D
  Mutta olemme pitäneet rytmistä kiinni. 3 lenkkiä viikossa, joista yksi pidempi. 1km reipasta kävelyä ja sitten hölkytetty menemään sen verran kuin pystyy. Kävelyä ja uusi spurtti. *reps*  No, ei nyt ihan spurttailua.   

Ja tulosta tulee, ainakin vähän joka kerta. Ensimäisellä testilenkilläni taisin kertoa, että juoksuaskeleita sain kasaan reilut 600.  Ainakin nyt kerroin.  Maanantaina 800 ja keskiviikkona niitä oli reilut 1100 ja tänään jo 1600. Ei paha?  Astmaattiselle, entiselle tervekeuhkolle?   Kuvassa tämän aamun tsempparini, Lilo.  Lilon kanssa on kiva lenkkeillä. Se tykkää juosta ja päästyään vauhtiin menee kuin juna eteenpäin. Se osaa myöskin sovittaa vauhtinsa ihmisen/polkupyörän tahtiin ja asettuu joko ihan vierelle tai hitusen eteen.  Myös aurauskepit, puut, tolpat ym. se älyää aina kiertää oikealta puolelta.
  Toinen koirani, Vilma... on ihan eri lukunsa. Siihen voidaan palata joskus toiste.


Tavoite on myös valittu, tyttären toimesta. Tarkoitus on osallistua kesällä porukalla väriestejuoksuun Lahdessa. Olisi hienoa voida juosta ja ehkä jopa nauttia olostaan.
 Tähän mennessä myös lenkkarini ovat saapuneet.Täydelliset sopivat. Kevyet kuin höyhenet, eikä hiosta missään vaiheessa.  Maksoin näistä 40e, ei kaikista halvimmat, mutta ei myöskään riistohintaiset.

Eli ainakaan vielä en ole siis luovuttamassa. Mutta kaikille muillekkin, yhtä aloitteleville annan jo yhden neuvon; ei tarvitse tuijottaa ohjeita, kunhan vaan raahaa sen ahterinsa ulos :) Ensimäinen viikko juoksukoulua takana, ja homma etenee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?