5. huhtikuuta 2015

Seinähyllyt puutavarasta

Muutama päivä on mennyt puuhaillessa seinähyllyjä työkaverille.  Olen lopputulokseen aika tyytyväinen, vaikka pakko myöntää että olisin tehnyt itselleni hieman rouheammat, harmaanvalkoiset.  On hyvää harjoitusta tämä kun tekee välillä toisen ihmisen toiveiden mukaan.  On vaan hillittävä omat halunsa ja kunnioitettava toisen tahtoa.

Sain siis kotiinviemisiksi eräs päivä yhden pitkään liimapuulaudan, 4kpl kannakkeita ja maalitörpön. Ohjeena oli tehdä aijemmin toteutettuun tv-tasoon sopivat avohyllyt.  Sinänsä helppo juttu, mutta koska nyt oli kyseessä vaalea, käsittelemätön puu kiin samalla tavalla kuluspintaa ei saa yhtä näkyväksi kun tasossa, jossa alla oli tumma petsi tai ohut värilakka.  Siksi tein muutaman kokeilun niillä tarvikkeilla joita kotoa sattui löytymään ja laudanpätkille kokeilin eri tapoja.  Maalasin yhden näytelaudan pelkästään valkoisella kalustemaalilla, toiseen sen sijaan lopuksi; maalamisen ja pinnan hionnan jälkeen hieroin mustanruskeaa osmocoloria.  Ja itse ihastuin pintaan!  Voitte verrata kuvasta.   Mutta saan sen lopputuleman toteuttaa sitten jossain toisessa kohteessa. Kannakkeiden kiinnityksessä oli muutama pieni ongelma. Ensinnäkin löysin kätköistäni vain 3 samanlaista sopivaa ruuvia, joten neljäs tarvittava ruuvi oli erinäköinen.  Ei vakavaa, jäävät maalin alle piiloon.   Vähän vakavampaa sitten oli huomata valmiista hyllyistä että kannakkeet ovat takapuoleltaan/seinäkiinnityksiltään hieman erilaisia! Seinään tulevan ruuvin korkeus hyllyyn nähden vaihtelee.    

Kannakkeet ovat liimattu Erikeeperillä ja ruuvattu kiinni hyllylevyihin. Yhden ruuvin kanta jäi hieman törröttämään, sillä (yllääätyys) ruuvinreikää ei ollut upotettu kuten muissa.  Lopputulemaltaan tätä ei valmiista hyllystä huomaa.

´


Kun maali oli kuivaa, niin jäljellä oli vain enää pinnan hiominen.  Hätiköiden tuli otettua valmiista hyllyistä kuva. Pyydän varmaan omistajaansa ottamaan niistä kuvan sitten paikallaan ja postaan sen joskus tänne loppuun.   Mikäli hän kelpuuttaa valmiin tuloksen.
Hyllyistä tuli noin 120cm pitkät. 

Tarvikkeet puutavaran lisäksi;
  •  4kpl ruuvia
  •    Mittanauha
  • Saha ja lyijykynä
  • Ruuvimeisseli / akkuporakone
  • hiomapaperia eri vahvuuksia
  • Pensseli ja vaahtomuovitela
  • Liima                                               -
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?