10. elokuuta 2015

Suut näkkärille - hyvää ja helppoa

Olen nyt kahdesti tehnyt tätä näkkäriä ja hyvinkin innostunut.  Hyvää, helppoa ja suhteellisen nopeaa.  Teen paluuta karppaamiseen, joten tämä on siihenkin nähden tervetullut vaihtoehto.Ja mikä parasta; ohjetta voi näköjään muokata ihan mielensä ja kaappien sisällön mukaan.  Alkuperäisen ohjeen löysin juurikin karppaus infon sivuilta täältä.

Kirjoitan alkuperäisen ohjeen ja perään sulkeisiin minun käyttämäni ainekset. Muna sitoo leivän erittäin hyvin yhteen ja rapsakkaa tulee erilaisilla variaatioilla.


3 munaa
10 rkl sesamin siemeniä  
(Crownfieldin siemen- pähkinä- hedelmäsekoituksia, kurpitsan siemeniä)
10 rkl auringonkukansiemeniä  (kuten yllä, vaihdellen mittasuhteita.  Yhteensä n. 3-3,5dl siemeniä)
3 rkl pellavansiemeniä        ( lasketaan mukaan ylläoleviin)
6 rkl vehnäleseitä                 (käytin kauraleseitä n. 1dl)
4 rkl mantelijauhoa            
1-2 tl suolaa                         Sekoita kulhossa pehmeäksi taikinaksi, jos taikina kuitenkin vaikuttaa liian kuivalta voit lisätä vielä munan, jos taas liian löysältä voit lisätä mantelijauhoa. ( Kannattaa jättää melko löysäksi. Helpottaa levittämistä.  Tekemällä oppii itselle sopivan paksuuden)

Levitä pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi ohueksi levyksi, koko pellin pitäisi peittyä. ( Alkuperäinen resepti on ilmeisesti mitoitettu 40-50cm leveälle uunille. Omani on 60cm ja mitenkään ei ole mahdollista levittää massaa koko pellille)Paista uunissa 150 asteessa 20-30 min riippuen siitä kuinka kovaa tai tummaa näkkäristäsi haluat.  ( Kiertoilmauunissa 20-25 min on riittänyt molemmilla kerroilla hyvin)

Leikkaa välittömästi uunista otettuasi levy annospaloiksi pitsaleikkurilla tai veitsellä ja aseta ritilän päälle jäähtymään.  ( Ensimmäisen satsin jota en kuvannut, leikkasin nätisti.  Tämän toisen nälkäisenä vauhdilla.  Rouhean näköisiä paloja.)Ne siemensekoitukset jotka ohjeessa mainitsin näyttävät tältä:


Saapi ostaa Lidlistä ja sopivat erittäin hyvin minun makuuni.  Olen käyttänyt näitä turkkilaisen jugurtin seassa, puurossa ja nyt näkkärissä.  Menisi varmasti myös sämpylöissä makeasti - jos sellaisia joskus pyörittelisi.


Heidinen


Edit. 17.8.2015   Massan saa leviämään tasaisemmin ja suuremmalle alueelle pellillä helpommin, kun laittaa leivinpaperin päälle ja silittelee kädellä sen päältä massan tasaiseksi.   Päällimmäinen leivinpaperi ei sitten saa mennä vahingossa mukana uuniin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?