23. elokuuta 2015

Himalajan suolasaippua sekä huisin hauska löytö.


Himalajan suolasaippua kokeilussa.
En ollut aikaisemmin kuullut lainkaan tästä (?) ja ensitietoni tuli paketin takaa.  Että saippuaa voi käyttää normaalin palasaippuan tapaan.  Suola hoitaa ihoa ja sopii erinomaisesti esim. akneiholle. Ravitsee ja hoitaa ihoa yms.
  No, Heidinen meni suihkuun näine tietoineen... Pyörittelin palaa käsissä vaikka kuinka kauan ja tuntui ettei mitään irtoa. Pala oli epämiellyttävän kova, kuin kidesuolalyhdyllä olisi koettanut itseään pestä.  Kasvoja pestessä kannattaa varoa silmiä, suolaa kyllä irtoaa vaikkei siltä tunnu.

Toisella kertaa otin palan mukaan saunaan. Sielläpä sen kovuus tuntui iholla hyvältä ja palalla hieron pesin koko vartalon.   Löylyhuoneen kuumuus teki tepposet, enkä huomannutkaan, että saippua teki sinne tänne muutamia naarmuja.
Että suoraan sanottuna aika työläs tuote.

Mutta kuitenkin, nyt muutaman käyttökerran jälkeen jo huomaan ihossani eroa.  Selkä joka ei vieläkään aina tahdo uskoa, että teini-ikä meni jo on selvästi parempi.  Muualla iho ei tunnu yhtään kuivalta, ei ole tarvinnut rasvata ihoa edes kookosöljyllä. Eli tekee kuten lupaa ja säilyttää ihon kosteustasapainon. Iho tuntuu erilaiselta, mutta puhtaalta.

Eli jatkan edelleen sitkeästi kokeilua. Suolasaippua ei vaahtoa, joten siinäkin mielessä pesukokemus on erilainen.  Mietin, josko virkkaisin saippuan ympärille kalalangasta tms. pussukan jolla pestä ja näin ei suolapalat pääsisi enää raapimaan ihoa.    

Lopuksi täytyy vielä esitellä yksi  nostalginen kirpparilöytöni;


Kahteen euroon täysin käyttämön penaali 80- luvun lopusta.  Kuka muistaa?   Nämä oli ihan ehdottomia ainakin meilläpäin alaluokilla.  Parhaimmissa oli salalokeroita ja nappeja. Jopa ääniä.  Niihin teipattiin kannen alle lukkari ja yleensä kukaan ei pystynyt vastutamaan kiusausta, joten jokaisen penaali oli myös töhritty värikynillä kauttaaltaan.
  Ostin penaalin itselleni, koska siitä tuli välittömästi niin paljon muistoja mieleen ja hyvä mieli, että en voinut jättää sitä paikoilleen.  Tarjosin sitä tyttärelleni käyttöön "retropenaaliksi", mutta ei kelvannut ;)

Heidinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?