22. elokuuta 2015

Kahden ainesosan SUKLAAKAKKUTänään olen ollut naimisissa 6-vuotta.   Sen kunniaksi leipasin suklaakakun ja onnekseni törmäsin muutama päivä sitten ohjeeseen jonka ansiosta minäkin pystyin herkuttelemaan. Ja hyvällä omalla tunnolla.
Nimittäin kahden aineksen suklaakakkuun.  Vähän kuin mutakakkua, vahvaa ja erittäin aikuiseen makuun. Tytär kovasti huokaili koittaessaan selviytyä annoksestaan. Oli vähän liian suklainen hänelle. Vie taatusti suklaan- ja makeannälän. Kokeilin ohjetta jonka löysin Antipastaa blogista.
Nam!


Näin minä tein oman kakkuni;

Käytin 15cm vuokaa, 3 munaa ja hieman vajaa 200g tummaa 80% suklaata.

  • erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Laita uuni lämpenemään. Minulla oli 150 astetta kiertoilmauunissa. Voitele kakkuvuoka.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on hieman jäätynyt (vähän vain) sekoita keltuaiset suklaan joukkoon.
  • Lisää valkuaisvaahdosta noin 1/4 osaa kovemmin sekoittaen.  Suosittelen lusikkaa, vispiläni meni tukkoon ja suurinosa taikinasta jämähti siihen kiinni.  Loppuosa kääntele joukkoon niin että vaahdosta ei karkaisi kaikki ilma pois.  Käytin tähän nuolijaa.
  • Paistoin uunissa 25 min, 20min olisi riittänyt.


Kakun jäähdyttyä koristelin sen mansikoilla ja Steviajauheella.   Koska oma pursottimeni on näköjään kadonnut, niin kermavaahto tarjoiltiin kulhosta.Tällä saan jatkossakin herkkuhimot laantumaan.  On sen verran tuhtia, että pienen pieni pala riittää varsin mainiosti.  Yhden palan saan vielä huomenna mukaan töihin.  Kakku ei maistu lainkaan kananmunalle, kuten jotkut tällaiset jauhottomat "korvikeleivonnaiset" vaan ainostaan suklaalle ja rakenteen ja suutuntuman puolesta menee aivan aidosta kakusta.     Tällä ohjeella saisi varmasti leivottua jauhottoman, vähähiilihydraattisen täytekakun.

Heidinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?