10. heinäkuuta 2015

UUSvANHA ALLASTASO KYLPPÄRIIN osa 3/3. Valmista tuli!

Olen niin iloinen. Helpottunut. Ja tyytyväinen.   Allastaso on asennettu paikoilleen ja täydessä toiminnassa.  Kylppäri on enää siivousta vaille.  Kuvistahan on tietenkin rajattu pois voide-, suihke-, geeli- yms.- putkilot ja muut sotkut jotka odottavat sopivaa sijoitusratkaisua edelleen pesukoneen päällä.Ensimmäiset jutut ja kuvat Allastaso-projektista voit vilkaista täältä ja täältä täältä.

Kylppärimme on rakennettu talomme "uusio-osaan", joka oli meidän muuttaessa sisään suuri 12 ikkunainen eteisterassi.  Alkuperäinen pieni kuisti, jossa oli ollut ulko-ovi ja käynti yläkertaan oli purettu.  Jaoimme uuden osan karkeasti sen puoliksi, poistimme 3 ikkunaa tulevan kylppärin puolelta ja kalvotin jäljelle jääneet ikkunat maitolasin värisellä kalvolla, jota sai silloin Ikeasta.  

Alkutyöt eivät olleet niin yksinkertaisia, sillä uusi osa oli rakennettu oikeastaan aivan päin honkia. Ja ennen mitään lattiavaluja oli lattia kaivettava maahan asti, vaihtaa maat ja rakentaa uudestaan.  (Sama on tekemättä vielä edelleen toisella puolella)  Rakennustarkastaja kävi rakenteita ihmettelemässä, talon myyjiä koitettiin tavoitella myös. Mutta hepä olivat jo kadonneet Espanjan kautta Thaimaaseen, muita asioita pakoon, joten kaikki korjaustyöt jäivät lopulta meidän kustannettavaksi.    Kylppäri rakennettiin pikkuhiljaa, sitä mukaa kun aika ja rahat riittivät. Kommelluksia sattui.  Esim. käsienpesuallas nro.1 putosi kaakelilattialle ja pirstaloitui sillä kattolamppua asentanut mieheni sai sähköiskun, putosi jakkaralta koettaen ottaa tukea vielä kiinnittämättömästä altaasta. Onneksi ei sattunut vakavampaa sillä hän oli yksin kotona tapaturman sattuessa.  Katto on paneloitu kahdesti.  Suihkun seinät on rakennettu kahdesti suunnitelmien muuttuessa... 

  Edelliset talon omistajat olivat rakentaneet suihkun komeroon portaiden alle ja pienen wc:n vielä pienempään komeroon viereen.  Wc-istuin oli niin syvällä portaiden alla, että miehet eivät kyenneet seisoen tekemään tarpeitaan ja se tuntuu olevan tärkeä asia. (heh heh). Vanha suihku purettiin ja muutettiin takaisin komeroksi.  Vanha Wc-säästettiin, mutta sekin toimii nykyään lähinnä siivouskomerona.

Koska tässä allastasoprojektissa kaikki meni kuten Strömsössä (kerrankin) ei paljoa kerrottavaa muutoksesta jäänyt. Lopputulos kuitenkin näyttää kutakuinkin tältä.


Alkuperäinen allastaso ensin.


 
 
 
 
Kuvassa on pieni vilahdus suihkusta joka on vastapäätä allasta. Punakirjavat pienet lasikaakelit tuntuivat ensin vilisevän silmissä, mutta pian niihin tottui. 
 
Olisi muuten hienoa jos joku lukija uskaltaisi minulle kommentoida ja antaa palautetta.  Mielelläni kuulisin olenko liian suurpiirteinen vai jaarittelenko liikaa?  Jaksaako näitä sepustuksia lukea loppuun?  Yms.   Harjoittelen vasta ja koetan onkia olennaiset, mutta kun on monta rautaa tulessa kerralla se on vaikeaa. Olisin hyvin kiitollinen!
 
Tästä näyttää tulevan sittenkin kaunis päivä.
 
Heidinen
 


2 kommenttia:

 1. Vau! Kiva muutos! Tuo Singerin taso on todella hieno ja allas sopii siihen mainiosti! :)

  Mun mielestä on kiva lukea myös taustaa ja sepustusta, mutta mä ehkä miettisin tekstin ja kuvien järjestystä. Laittaisin ekaksi kuvaksi kuvan, josta näkee selvästi, mitä on tehty (esim. kuva uudesta allastasosta tai kuva, jossa on sekä ennen että jälkeen -kuvat) ja kollaasin yksityiskohdista vasta myöhemmin. Samoin tekstissä kirjoittaisin alkuun, mitä on tehty ja miten on tehty ja laittaisin taustatiedot ja kertomuksen työskentelystä loppuun. :)

  Teidän talo kuulostaa mielenkiintoiselta ja siltä, että työtä riittää! Onneksi miehellesi ei käynyt pahemmin kylppärirempassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😁. Tämmöisissä pitkissä projekteissa minun on tosi vaikea miettiä mitä ja miten kertoa, mutta toivottavasti vielä opin. On kyllä totta sanomasi ja kun itse nyt juttua luen uudelleen ymmärrän pointin. Kiitos siitäkin! Painan mieleeni. Talossa todella työtä riittää jo kaivellessa kipsilevyjen alta edes jotain säästettyä ja alkuperäistä. Yllätyksiltä ei voi välttyä 😊

   Poista

Mitä mieltä?