17. heinäkuuta 2015

Poimulehtiteetä ja jyväpastaa

Ostin vuosi sitten keittokirjan kreikkalaisiin ruokiin ja uskollisesti kokeillut jo monia ohjeita kirjasta.  Varsin onnistuneesti jopa. Paitsi se uunipellin kokoinen lihapiirakka, joka pääsi esimerkiksi siitä, miten helppoa on polttaa parituhatta kaloria vain puolessa tunnissa...  Mutta en ole onnistunut omilla kauppareissuillani löytämään jyväpastaa.  Riisinjyvän näköistä, durumjauhoista valmistettua pastaa, jota muutamassa ohjeessa käytettiin. (Mm. lihapadassa.) Korvasin sen välillä riisillä, välillä makaronilla, mutta eihän se ole sama asia.

Sitten Tallinnan visiitillä kävelin pastahyllylle ja siinä pussi oli heti silmieni edessä.
Tänään tein kanasalaattia johon lisäsin jyväpastaa. Tykkäsin.  Mies tykkäsi.  Tytär tykkäsi.  Googlettelun jälkeen selvisi vielä, että ainakin Myllyn Paras valmistaa jyväpastaa. En ole vain törmännyt siihen.  Myös muutamasta nettikaupasta saa tilata sitä.

Toinen yllättävä löytöni oli Poimulehtitee. Se suorastaan hyppäsi ostoskoriini seuraavaksi.  Olen odotellut saavani työkaverilta kukkapenkkiini Poimulehteä ja miettinyt sen kuivaamista teeksi ja mausteeksi, luettuani lehtijutun sen terveyshyödyistä varsinkin naisille.  En tiennyt että sitä voi myös ostaa.    Teessä on mukavan mieto maku, pienellä hunajanokareella maustettuna kuppi tyhjeni nopeasti.Seuraavan kursivoidun tekstin poimulehdestä olen kopioinut täältä.  Tikkurilan Marttojen sivuilta.

Kasvin lehdet sisältävät: Kasvi on todellinen vitamiinipommi: neljä kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa.
Käyttö rohtona: Sisältää salisyylihappoa, joka lievittää kipua ja poistaa tulehduksia (esim. rakot ja hirtymät). Eteeriset öljyt, tanniini- ja katekiinityyppiset parkkiaineet supistavat limakalvoja ja edistävät ruuansulatusta. Ne parantavat myös ripulia ja verenvuotoa. Poimulehti rauhoittaa ja laukaisee vatsan kouristuksia. Kukkivasta poimulehdestä saa ihanaa naisen hyvinvointia hellivää teetä!!!! Säännöllinen käyttö lievittää kuukautiskipuja ja vaihdevuosivaivoja sekä tasapainottaa
hormoonitoimintaa eli on NAISTEN PARAS YSTÄVÄ.
Vinkit: Vanhan kansan kertomaa: poimulehti tyynyn alla takaa levollisen unen. Tuoreesta tai kuivatusta poimulehdestä haudutettu tee sopii myös kasvisliemeksi. Hauduta isot poimulehdet väsyneitä ja turvonneita jalkoja hoitavaksi kylvyksi.
 
Nyt en malta enää odottaa, että saan istuttaa pihalleni oman poimulehden.  Tietysti voisin lähteä luontoon sitä etsimään, horttoilemaan.  Mutta pelkäänpä ettei aikani riitä ihan kaikkeen mitä haluaisin.
 
Heidinen


2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Mistä olet ostanut nuo kuvassa olevat teet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Anteeksi tosi pitkä vastausaika. Kommenttia oli lipsahtanut roskapostin puolelle. Teet ostetun Tallinnasta satamassa olevasta kaupasta. Enää en tosin ole sieltä sitä löytänyt. Nyt lopulta olen löytänyt sitä Suomesta, ekolo nettikaupasta.

   Poista

Mitä mieltä?