8. heinäkuuta 2015

Kesäraveissa Loviisassa

Säät olivat maanantaina suosiolliset.  Loviisassa järjestettiin kesäravit joihin perheemme jo toista vuotta osallistui. Tästä voisi tehdä perinteen.   Vaikka en raveista paljoa tiedä tai ymmärrä, niin viihdyn hyvin katsellen noita komeita elukoita, ihmisiä ja arvaillen voittajaa perheen kesken.  Rahapelinä olemme koettaneet kerran, mutta se alkoi jännittämään liikaa. Mahtava tunne kun kymmenkunta hevosta ohjastajineen rymistää radalla ohitse. Tanner tömisee!Kuvaaminen oli haastavaa.  Aurinko paistoi etualalla ja kameran näytöstä oli vaikea erottaa mitään. Etsintä kamerassani ei ole. Koitin siis näpsiä mahdollisimman paljon ja toivoa, että edes jotain onnistuisi.
Välillä piti hakea kahvia, ensijännitystä lievittää yhdellä siiderillä, makkarat syötiin jo ensimmäisessä lähdössä.  Sitten valtavat muurinpohja letut, tytär osti kotiin viemisiksi vielä metrilakua.   Kahvilassa olisi ollut tarjolla myös vaikka mitä makeita leivonnaisia, leipiä, hernekeittoa, jäätelöä ym. Ja lakumyyjältä löytyi myös tuoreita mansikoita.  Että eipä päässyt nälkä yllättämään....röyh!


Loviisan ravirata on todella tunnelmallinen ja sitä kuulemma tituulerataan kesäratojen kuningattareksi. Tunnelma on mukavan rento, kuuluttaja kuulosti näyttelijä Ville Myllyrinteeltä (suosikkini), rakennukset ovat vanhoja ja säästeliäästi/tarpeen mukaan uusittuja.   Kukaan ei pönöttänyt tai pörhennellyt.  Ja kun kaupungin läpi radalle ajaa, niin alkaa tekemään mieli tutustumaan muuhunkin Loviisan kesätarjontaan.  Viime vuonna kävimme muinaismarkkinoilla Loviisassa, mutta tänä vuonna niitä ei järjestetty.


Kun ilta eteni ja alkoi viluttamaan oli vetäydyttävä kahvilan ja vanhan pelihallin sisälle lämmittelemään. Koska ihmismäärä oli jo vähentynyt näin kahvilan kalusteet.  WAU! Olisinpa saanut kantaa muutamat tuolit ja pöydät kotiin. Ikkunalasit olivat selvästi alkuperäiset, ulos katsoessa kuva värisi ja hieman vääristyi. Kahvilassa lautalattiat, pelihallissa rouheasti pelkkä betonilattia.


Tämän retken yksi parhain osuus on kertomatta. Nimittäin kotikuntamme Askolan yrittäjät järjestivät raveihin bussikuljetuksen halukkaille 5 e hintaan, johon kuului sisäänpääsy, ohjelma ja kahvi tai makkara.  Normi sisäänpääsy olisi ollut jo 6e.  Nykypäivänä tulee matkustettua bussilla niin harvakseltaan, että sekin käy jo elämyksestä. 

Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?