28. helmikuuta 2016

Daim-kakku

Kävin jälleen kurkkimassa Baking of... -blogissa vinkkejä tyttären uusinta synttärikahveille. Löysinkin jotain herkullista, nimittäin vaniljainen toffeekakku. Se maistuu vaniljajäätelölle ja kinuskikastikkeelle. Lisäilin enemmän Daim-suklaata ja nimesin sen Daim-kakuksi.
Mutta kunnia sille jolle se kuuluu! Noudatin täytteessä Marian ohjetta.  Daim-rakeita emme tosin kaupasta löytäneet laisinkaan, joten murskasin sitä itse.




Täyte: 5 liivatetta
250 g mascarpone-juustoa
200 g vanilja-tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 pussi Daim-rakeita / tai 100g murskattua Daim-suklaata
kinuskikastiketta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Aseta kakkupohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Leivinpaperista voit leikata vielä suikaleet reunoille. Se helpottaa kakun irroittamista vuuasta.
 Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään juustot ja sokerit. Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos juusto-sokeriseokseen.

 Lisää joukkoon kevyesti käännellen vaahdotettu kerma ja Daim-rakeet. Kaada seoksesta puolet pohjan päälle ja sen jälkeen  kinuskikastiketta kierteinä. Lisää loput täytteestä ja laita hyytymään jääkaappiin noin 2-3 tunniksi tai mieluiten yön yli.

Koristelu:
Mansikkaa, suklaata, kinuskikastiketta, marenkia tms. Mielikuvitus rajana.


Maitosuklaalevystä leikkasin veitsellä suklaalastua. Viipaloin Lidlin monsterimansikkaa, sillä muuta ei ollut tarjolla. Ja alimmaisena on kinuskikastiketta.
Pieniä Daim-paloja kulkee kakun reunoilla.





Nyt odotellaan vain vieraita.

Kuukausi vaihtuu pian. Niinköhän herkuttelu loppuu? ...pitänee käydä vaa´alla.


Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?