7. joulukuuta 2015

Kahvia kiitos!

Julkisuudessa on ollut viimeaikoina useita julkaisuja muovista. Sen haitallisuudesta elintarvikekäytössä. Olen pikkuhiljaa vaihtanut astiastoni lasiseen ja metalliseen, mm. eväsrasiat ja juomapullot ovat menneet lähes kaikki jo vaihtoon. Samoin leivontakulhot. Kun viime viikolla luin jutun iltasanomista hormonihäiritsijöistä ym. aloin ihan todella miettimään missä kaikkialla nauttimani ruoka tai juoma on kosketuksissa muovin kanssa.  Sain lähes paskahalvauksen kun muistin vanhan rakkaan Moccamasterini! -Muovinen vesisäiliö, jonka usein lataan valmiiksi jo illalla...  Muovinen suodatinosa.   Liottimien maku suussani aloin selata fb:n kirpparisivuja ja googlettamaan täysin muovittomia kahvinkeittimiä.

Sanottakoon Googlesta mitä tahansa, niin minä olen niin kiitollinen sen olemassaolosta. Jälleen muutaman hakusanan jälkeen se esitteli minulle ennestään tuntemattoman perkolaattorien maailman.
Ja muutaman tunnin kuluttua oli sovittu vaihtokaupat paikallisessa kirppariryhmässä.  Kahvipakettia vastaan toin kotiin ensimmäisen pulputuskeittimeni.Tähän mennessä olen erittäin tyytyväinen. Kahvi on kuumaa. Maistuu vahvemmalta. Ja vesi ei ole missään vaiheessa kosketuksissa muovisiin osiin. Keittämisessä ei mene paljoakaan kauemmin kuin suodatinkeittimellä ja kun kahvi on valmista voi johdon irroitettuaan nostaa koko pannun mukaan pöydälle.  Jos johdon jättää kiinni, keitin pitää kahvin lämpinänä. Tai siis kuumana.

Ja yksi iso juttu vielä; Ei tarvitse enää yrittää muistaa ostaa suodatinpusseja :)

Kahvipaketin hinnalla oli todella kannattavaa lähteä perkolaattoria kokeilemaan eikä tarvinnut haaskata rahaa ostamalla uutta, joka ei ehkä olisikaan jäänyt käyttöön. Mutta tämä jää käyttöön. Moccamasteri on jo pakattu vietäväksi säilöön.

Viikonloppuna alkoi myös meidän rakennustyömaa. Saapi nähdä mitä meidän piparkakkutalkoista syntyykään. Ku ite tekee -blogissa, joulukalenteriluukussa 4 pääsee muuten linkittämällä oman piparkakkutalonsa osallistumaan arvontaan. Kannattaa vähintään käydä edes kurkkaamassa mikä ihana luomus siellä on. Myös kommentoimalla voi osallistua.  Menee meidän mökki syteen tai saveen, niin täytyy oma teos käydä sitten linkittämässä.

HeidinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?