4. joulukuuta 2015

TeeItse Kuivashampoo

Tämä ohje on odotellut jo jonkin aikaa testausta ja tulemistaan. En tiedä miksi se on ollut niin vaikeaa tehdä vaikka ohje on ihan naurettavan helppo ja nopea.
Lisäksi kuivashampoon pelastusta olisi tarvittu muutamaankin otteeseen tänä syksynä/talvena, sillä otsahiukset varsinkin osaavat tehokkaasti kerätä rasvan itseenä vaikka muuten olisi aivan suihkun raikas.
Mutta nyt viimein, olkaatten hyvät.

Tee-se-itse KUIVASHAMPOO
 
 
 
1.) 1 osa ruokasoodaa + 2 osaa perunajauhoja
Minulla meni noin 50ml perunajauhoa ja 25ml ruokasoodaa.
 
2.) Jos sinulla on tummat hiukset voi sekaan laittaa ripauksen tummaa kaakaojauhetta. Hiusten väristä riippumatta voi lisätä vielä kanelia, inkivääriä, vaniljasokeria tms. 
Itse käytin vaniljasokeria, tuoksuu ihanalle käytettäessä.
 
3.) Sekoita hyvin. Parhaimman käyttömukavuuden saat jos laitat kuivashampoon maustesirottimeen.
Minulla sattui olemaan vapaana Ikean +365 sarjaan kuuluva sirotin, siinä on sopivan kokoiset reijät.  Mutta koska tratti/truutti/suppilo oli tehnyt katoamistempun niin sotkuahan sen täyttämisestä vähän tuli.
 
 
 
4.) Ripottele hiusten tyveen, hiero sormin ja harjaa huolellisesti pois.
 
Kuivashampoo säilyy vuoden tai kaksi. Ainakin.


 
On muuten hyvin toimivaa. Kustannukset hyvin minimaliset ja kuitenkin kaupasta ostettuna maksaa maltaita. Kaupan päälle tulee vielä täysin turhia lisäaineita.
 
 
Todisteeksi toimivuudesta näytän teille vielä ennen ja jälkeen kuvat. Vaikka kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen, peilin kautta likinäköiselle hieman haasteellista, niin mielestäni lopputulos on erittäin hyvä.
 
Ennen:
 
 
 
 
Jälkeen:
 
 
 
 Kuvasta huomaan että vielä muutamaa harjanvetoa vaille jäi, mutta ainakaan nyt ei tarvitse vetää pipoa päähän jos joutuu lähtemään ulos.

HeidinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?