10. joulukuuta 2015

Joulu tulee tekemällä

Vapaapäivä vihdoinkin. Ainakin melkein.  Ehdin vihdoinkin tekemään joulua. Nimittäin se ei saavu tekemättä. Ei minun jouluni. 

Koirien keksikatastrofi on korjattu. Mutta mökki pitäisi vielä kasata.Porkkanalaatikko on valmis pakastimeen ja lantut kiehuvat vielä kattilassa.  Mietin olisiko minun pitänyt laittaa laatikoiden reseptit esille, mutta totesin netin olevan väärällään joululaatikoiden ohjeita ja omani eivät ole mitenkään erityislaatuiset että mitä suotta.Oli minulla keittiössä kokoajan kaverina Sylvi. Istui keittiöjakkaralla keskellä huonetta, että näkee varmasti kaiken.


Ehdin tekemään päivänvalon aikaan paljon muutakin, mutta mitäpä noita luettelemaan. Puuhatessani aloin vain miettimään. Minulle Joulu tulee tekemällä itse asioita; ruokia, lahjoja, käsitöitä tms. Se on tärkeää sillä fiilikseen ei pääse helposti. Olisi niin paljon muitakin arkisia murheita ja hommia, että Joulu yleensä vaan lisää kaiken kuormittavuutta. Sen kerran kun jouduin Aattona töihin ja perhe meni syömään kaiken riisipuuron sillä aikaa, sain aivan järjettömän hermoromahduksen. Aivan kaikki kaatui sillä hetkellä niskaan kun kotiin tullessa ei riisinjyvääkään oltu äidille säästetty. Seuraavaa ruokaa kyllä odotettiin.

Mutta silloin kun fiilikseen onnistuu pääsemään, silloin vastaavasti arjenkin murheet oikeasti hetkeksi katoavat ja elämä on juuri nyt.  Siksi mietinkin, että miten sellaiset ihmiset, jotka eivät "tee" joulua, miten siitä pystyy nauttimaan?  Miltä se tuntuu kun kaikki on kaupasta hommattu? Tai kun mitään ei ole hommattu?  Miten siihen tunnelmaan pääsee?

Viettäisinkö itse Joulua laisinkaan jos en olisi äiti? Luulen, että käyttäisin ne varat vuosittaiseen lomaan jossain lämpimässä.


Lähden huomenna seikkailulle. Jouluseikkailulle ;)  En tiedä vielä tuleeko siitä kerrottavaa tänne, mutta jokatapauksessa lisää muistoja talletettavaksi.


Heidinen2 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, joulu tulee tekemällä! Tänä vuonna joulufiilis on ollut pitkään poissa ja totesin sen johtuvan juurikin siitä, että tekemistä on muutenkin niin paljon, ettei joululle ole oikein ehtinyt eikä jaksanut antaa edes ajattelutilaa. Tällä viikolla kuitenkin olen puuhannut kotia jouluisemmaksi ja pikkuhiljaa alkaa se joulufiilis tulla. Vielä kun saataisiin edes pakkasta!

  Teidän keittiö näyttää ihanan kotoisalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pikku pakkanen ja jopa edes ohut kerros lunta auttaisi paljon tunnelman luomisessa.

   Poista

Mitä mieltä?