26. lokakuuta 2015

Tuoksuton viikko 26.10 - 1.11

Ehdinpä suihkauttamaan melko tuoksuisaa hoitoainetta hiuksiin aamulla ennen kuin muistin, että tuoksuton viikko on alkanut ja lupauduin parhaani mukaan karsimaan käytöstä kaikki turhat tuoksut sekä kemikaalit.   
 
Syksyn myötä iho kuivaa enemmän ja olen joutunut lisäämään voiteiden käyttöä. Mutta onneksi en jäänyt heti pulaan. Kasvoissa käyttämäni tuotteet läpäisivät vaatimukset.


Deodorantissa on mieto tuoksu, mutta on ainoa alumiiniton vaihtoehto joka tällä hetkellä minulle toimii. Joten välttääkseni massiivisen löyhkän (ja sen alumiinin), valitsen miedon tuoksun.
Hyllyssä olisi ollut tuoksuton kristallikivideodorantti, mutta yllätykseksi se sisältääkin alumiinia, joten se lensi roskiin.

Yleensä suihkautan ilmaan kerran hajuvettä ja kävelen "pilven" läpi. Ei nyt. Siirsin pullon pois silmistä.  Samoin siirsin myös kukkaistuoksuisen "ilmanraikastajan" pois. Ei sillä, että se edes raikastaisi ilmaa, sillä painepullosta tullessaan se saa minut lähinnä haukkomaan happea.

Pyykinpesu ei tule viikolla olemaan ongelma. Tuoksuttomia vaihtoehtoja on onneksi paljon tarjolla. Lisäksi loistavia vaihtoehto esim. huuhteluaineelle on etikka. Se ei kuivuttuaan tuoksu miltään.  Siivouksessa samoin. Kuten Kiilto Airi kylpyhuonepuhdistaja. Lisäksi samalta valmistajalta löytyy myös muita tuoksuttomia tuotteita esim. ikkunanpesuun tai yleispuhdistukseen. Kiillon tuoksuttomat ja väriaineettomat tuotteet voi vilkaista täältä.Kaupungilla asioidessa tuoksuja kyllä riitti. Muutamasta ravintolasta tuoksui ruoka ulos asti, kosmetiikkaosastolla oli tuoksuja maltillisesti aamupäiväaikaan. Kala-, leipä- ja tuoreosasto ja kengät... Tuoksuista olisin kyllä näkemättä tiennyt missä mennään.  Muutama vanhus joista tuli homeen haju sen verran vahvasti, että jouduin poistumaan kun poskionteloissa tuntui tuttu vihlaisu. Harmitti heidän puolestaan.

Kun tietoisesti kulki haistellen maailmaa, heräsi monenmoisia ajatuksia. Voin vain kuvitella miten haasteellista on kovasti herkistyneen ihmisen ihan arkielämä. Toivon oppivani tästä viikosta, osaltani vähentäväni hajusaastetta ja helpottavani heidän elämää sitä kautta.
Vielä muuten ehtii mukaan  herätys hajuihin - haasteeseeni . Omalta osaltasi vähentämään turhia tuoksuja,  jakamaan tietoa muille tai bloggaajana tekemään asiaan liittyvän postauksen, jonka linkittää minulle. Lisään sen mukaan listalle.  Mukaan ovat jo ehtineet postauksillaan Emonen Tipulassa - blogista sekä SannaA Männikön Kuulumisia - blogista. Kolmatta mukaantulijaa odottelen huomiseksi :)

 Palkintona tästä saa itselleen hyvää mieltä ja parantaa herkistyneiden terveyttä.  Virallisestikin mukana on monenmoista toimijaa, kunnista, yksittäisiin päiväkoteihin, yhdistyksiin, firmoihin yms.

Heidinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?