24. kesäkuuta 2016

Tynnyrisaunan updeittaus Juhannukseen

Kaunista Juhannusta teille kaikille!

Aloitin oman aattoni vieton pihan tynnyrisaunasta.  Viimeksi saunoessani mieltä vaivasi miten ruma ja kolkko se on sisältä. Lisäksi aika on tehnyt jälkiään, tynnyri on hieman vinollaan ja esimerkiksi ulko-ovi ei mene ihan kokonaan kiinni enää.  Onneksi sentään löylyjen ja pikku pukuhuoneen ovi menee kiinni ja löylyt ovat erittäin hyvät.

Mutta eihän seuraava näky kamalasti mieltä ylennä.

Saunassa oli välttämättömin.  Jokseenkin. Siispä eilen kävin ostamassa verhovaijeria, haalin tarvikkeita kotoa ja miehen äitienpäivälahja minulle pääsi koekäyttöön.   Aika söpö työkalupakki, eikö?  Mutta suoraan sanottuna melko huono ;)  Vaikka kyllä sillä tällaista sisustuspuuhaa suorittaa. Paitsi tuolla mattoveitsellä.  Se on sormien kohtaloksi, sillä terää ei saa lukittua paikalleen ja muutenkin melko vempula teräaseeksi.Sitten ruuvailemaan. Verhovaijeria ulko-oven yläpuolelle. Pesuaineille kori löylyihin, vähän koivunlehtiä Juhannuksen kunniaksi, lisää koukkuja pukuhuoneeseen ja keittiön vanha maustehylly pikkutavaroille. Kori vähän isommille tavaroille jne.    Vielä puuttuu sopivan pieni peili, mutta eiköhän joltain kirpputorilta sellainenkin löydy vielä.Vastavaloon kuvaaminen ei ole helppoa.  Mutta näkyy ehkä riittävästi?  Nyt voi häveliäimmät vetää verhoa eteen saunoessaan. Luulen ainakin mahdollisten saunavieraiden arvostavan sitä, koska ovi on lasia yläosastaan.  Verho on Ikeasta joitain vuosia sitten ostettu. Taitaa olla myynnissä kuosia edelleen.  Verhovaijeri on oven yläpuolelta koukulla nostettu ylemmäs, jotta se vähän mukailee kaarevaa kattoa.


Puhuoneen puolelle lisäsin maton, koukut johon huovuttamani saunahatut pääsivät heti riippumaan sekä maustehyllyn.  Alahyllyllä näkyy rivi saunatuoksuja, joista salmiakki on oma lemppari.  Saunahatut ovat mielestäni edelleen liian aliarvostettuja.  Näyttäväthän ne vähän typeriltä kun ihmisellä on hassu hattu päässään ja muuten on nakkena, mutta kyllä jaksaa saunoa pidempään. Ei ala heikottamaan tai janottamaan ja kuumuutta kestää ihan eri tavalla.  

Meidän saunahatut olen itse virkannut Novitan Huopasesta ja huovuttanut pesukoneessa.
 Toiselta puolelta pukukoppia, löytyy kori vähän isommille tavaroille sekä öljylamppu pimeneviin iltoihin. Pukuhuoneen puolella se valaisee myös saunan puolta oven läpi.


Sitten sinne itse asiaan, saunaan.  Ei siellä nyt niin suuria tapahtunut, mutta viihtyisyys ja käytännöllisyys paranivat kuitenkin.


Muovisen puukorin (vanhan pullokorin) vaihdoin puiseen, sekä ennen lattialla seikkailleen pesuainekorin ruuvasin koukuilla seinälle käden ulottuville.  Koska seinätkin ovat pituussuunnassaan kaarevat ja ihmiset siksi istuvat pitkittäin penkillä nojaten ainoaan suoraan seinään, mahtuu kori olemaan hyvin siinä.  Huomaan, että kuvista todellista kaarevuutta ei näe.    Kukaan ei pysty nojaamaan seinään istuessaan oikeinpäin, jalat lattialla sillä seinä on pidemmällä kuin miltä näyttää ja jos koettaisikin nojata niin seinä pakottaisi leuan rintaan.


 
 
 
Piti vähän sommitella. Mainostaa noita saunahattuja.  Käyttäkää ihmiset saunahattuja ;)
 
 
 

Tämän ihanan pikku kiulun löysin extempore kun etsin verhovaijeria kaupassa. Saunasuolakuppi joka siis pitää sisällään himalajan suolaa.
Sen kerrotaan toimivan ionisaattorina ja ilmanpuhdistajana saunassa.  Suolahiukkaset hoitavat ihoa, helppotavat allergia- ja astmaoireita, hoitavat atooppista ihoa ja vähentävät kuulemma myös tukkoisuutta flunssan yhteydessä.  Kuppiin saa laittaa halutessaan myös saunatuoksutippoja.  -Sopii minulle.


Mutta nyt siis vielä kerran!  Ihanaa, rentouttavaa ja kaunista Juhannusta. 


Heidinen

4 kommenttia:

 1. Ihana!! :) Oot tosi taitava ja kekseliäs! Mulla on sun tekemä saunahattu edelleen käytössä ja nyt pitäisnkokeilla noita saunasuolakiviä, kiitos vinkistä :) ja hyvää juhannusta teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva kuulla, että hatulla on käyttöä. :) Minäkin pääsen vasta nyt hetken päästä kokeilemaan suolakiviä käytännössä, odotukset on kovat. Ihanaa Juhannusta!

   Poista
 2. Aivan ihana toi tynnyri sauna.
  Osallistukaa kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blobissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kävin lukemassa ja osallistumassa. Olen ihmetellyt erään raparperin ulkonäköä ja blogistasi opinkin, että se on koristeraparperi.

   Poista

Mitä mieltä?