18. kesäkuuta 2016

Kookos-mantelileipää jaaritteluiden ohessa.

Niin se kesä vain soljuu eteenpäin. Oma loma on vielä pitkällä edessä, mutta toisaalta kesällä työntekokin on rennompaa.  Vapaapäivinä ehtii hyvin piipahdella naapurikaupungeissa tai jopa siellä Tallinnassa pikaminilomilla.

Aloitin maaliskuussa tosissani itseni kanssa projektin. Palasin tosissani takaisin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.  Ensin laskin kaksi viikkoa kaikki ravintoarvot ja noudatin valmista ohjelmaa saadakseni tuntuman takaisin.  Sittemmin olen kuunnellut itseäni ja syön silloin kun tulee nälkä.  Enkä laske enää.  Haluan nauttia ruuasta ja kesästä.   Lisäksi dieettailu saa luvan loppua. Niiden vuoksi läskit palaavat AINA korkojen kera takaisin.

Ensimmäisen kuukauden kroppa ihmetteli ja piti tiukasti kiinni saavutetuista mitoistaan.  Sitten on alkanut tapahtua. Paino on laskenut nyt tähän mennessä noin 7kg ja navan ympäristö on kutistunut 12cm. Parasta tässä on se, että ainuttakaan migreeniä ei ole tullut ruokavaliomuutoksen jälkeen vaikka kevätaurinko on yleensä yksi pahin kohtausten aiheuttaja minulle.

Viime viikonloppuna ostin ale-hyllystä Kilot Pois- kirjan karppauksesta. Suurin osa kirjasta on ruoka-ohjeita ja niitähän nyt ei koskaan ole liikaa.  Muuten kirja oli hienoinen pettymys.  Oikolukijalla on ollut ilmeisesti muuta tekemistä kirjoitusvirheiden suuren määrän vuoksi ja löytyipä muutama mieltä vaivaamaan päässyt epäjohdonmukaisuuskin.  Mutta ne ruokaohjeet, nam :)

Ensimmäiseksi testiin pääsi kookos-mantelileipä, sillä leipää edelleen välillä kaipaan. Karppiset ja satunnaiset ruisleipäviipaleet ei poista vaalean, pehmeän leivän ajoittaista kaipuuta.

Ja täytyy sanoa, että oikein maukasta tuli. Ehkä hiukan makeaa leiväksi, mutta metukkaa tai pippurileikettä päälle, niin sopii oikein hyvin omille makunystyröille.

Tätä kannattaa kokeilla!  Itselläni kiireessä meni kookos- ja mantelijauheiden mittasuhteet sekaisin, mutta lopputulos oli silti hyvä. Eli ohje ei kärsi pienistä muutoksista. Kurpitsan sienet kyllä näyttivät hieman epäilyttäviltä valmiissa leivässä, mutta sekin oli onneksi vain ulkonäkökysymys.
Ohjeessa oli laskettu leivästä tulevan 10 palaa, mikä on aika lähellä totuutta.  Ja yhdessä annoksessa ilmoitettiin olevan HH 1,6g,    P 6,4g,     R 16,5g. 

Kiva jos jaksoit lukea tänne asti.  Nyt on ohjeen vuoro:

Kookos-mantelileipä
 
6  kananmunaa
125g  voisulaa
1 1/2 dl kookosjauhoja
1dl  mantelijauhoja
2tl  leivinjauhetta
Halutessa lisäksi kourallinen pähkinöitä tai siemeniä
 
Kuumenna uuni 125 asteiseksi.  Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut ainekset joukkoon.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista
noin 30-40 minuuttia. 
 
 
 
 
 

HUOM!  Anna leivän jäähtyä riittävästi vuoassaan, ettei käy kuten minulle. Leipä halkesi keskeltä pituussuunnassaan kun koetin sitä liian kuumana irroittaa vuuastaan. 


Heidinen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?