4. heinäkuuta 2016

Pois punaisesta. Vol 3

Heinäkuu jo hyvällä alulla.  Puoli vuotta olen odottanut tilaisuutta tarttua hiomahiireen ja maalisutiin ja käydä toimeen. Vanha punainen pienehkö kaappini on huutanut nurkassaan uutta pintaa!

Kesän alussa mies pystytti sitä varten "työhuoneen" pihalle.  Vanhan huviteltan tai paviljongin. Ihan miten kuka sitä haluaa nimittää.  Kävi vain niin hassusti, että seuraavana päivänä teltta löytyi isosta syreenipensaasta tuhannen mutkalla.   Sitten kesä onkin sujunut järjestelmällisesti siten, että aurinkoisina päivinä olen ollut töissä ja vapaapäivinä on satanut tai tuullut. Tai molempia.

Sitten en vain enää kestänyt odottaa tilaisuutta, sillä kaapin sisältö on ollut riittävän kauan ripoteltuna pitkin olohuonetta.  Eräänä päivänä raahasin kaapin ulos hiontaan ja sitten takaisin sisälle maalaukseen.  Loppukäsittelyn, hionnan ja vahauksen tein kaiken sotkun uhallakin sisällä.

Nyt se on vihdoin valmis. Näyttää pienemmältä, eikö?  Kulutuksella olisin halunnut saada enemmän alimmaista vihreää väriä myös esille, mutta myönnettävä on... Se olikin tosi vaikeaa.  Kuvissa sitä ei näe ollenkaan.  Kuva tai valaistus vääristää väriä jonkin verran muutenkin, eikä tee ihan kunniaa kaapille. Sääli.


(pssst... Lattialla näkyy mattokokeiluni. Haaveilin virkatusta hamppunarusta isoa mattoa eteiseen.. sormet eivät kestäneet enempää karkeaa narua.  Matto taitaa päätyä leikkimökkiin.)
Miksi valkoinen?  Koska halusin alla olevien värien myös näkyvän kunnolla. Lopuksi päälle tuli vielä väritön antiikkivaha.
Lopuksi vielä vilautus kaapista punaisena.  Ihan kiva, mutta liikaa punaista pidemmän päälle.
Heidinen


2 kommenttia:

Mitä mieltä?