23. toukokuuta 2016

Kevätkesä on ihmisen parasta aikaa!?

Huomenta!  Ihanaa sanoa niin puoli viisi iltapäivällä.  Yövuorojen parhautta.

Herättyäni kävin pihalla kävelyretkellä. Pidemmälle ei jaksa. Aivan mielettömän ihanan mahtava ilma!  Kun pari kuukautta sitten ahdisti kaikki ulkoilu, nyt voisin asua ulkona.
Syreenit kukkivat, Tuomi kukkii, Kirsikka ja päärynä kukkii, Norjan angervot kukkivat. Voikukat kukkivat. Edelleen olen sitä mieltä, että toukokuu on vaan ihmisen parasta aikaa.


 
 
Äitini viime vuonna lahjoittaman/sijoittaman Pionin luulin jo tappaneeni, mutta niin se on hurjalla vauhdilla alkanut kasvattamaan varttaan.  Siirto savimaahan oli oikea ratkaisu.
 Samoin pieni ruusu tekee uutta nukenrattaiden rungon sisällä.  Mutta suurin yllätys oli tuo pitkävartinen kukka joka on tulossa vierestä.  Muistan kyllä syksyllä tunkeneeni maahan sille kohtaa jotain kukkasipulia, mutta kun en millään muista mitä. Enkä tunnista.  Aika jännittävääkin keväällä seurata mitä on tulossa ja mistä, sillä vakaista aikomuksistani huolimatta en koskaan ole saanut aloitetuksi puutarhakirjaa.

 
Viikolla ostin itsepalvelu kirpputorilta Syysleimun taimen. Se toistaiseksi näyttää edelleen hyvinvoivalta.  Pitää hieman opiskella siitä lisää. Maksoin sitä 4euroa, toivottavasti se antaa iloa edes sen edestä.
 

 
 
Tämäkin tuulikello ilahdutti minua suuresti.  Nyt, oltuaan vuoden ulkona, se alkaa näyttää juuri oikeanlaiselta kun ruoste antaa patinaa.  Täällä voit kurkata miltä tuulikello näytti vuosi sitten uudenkarheana.
 
 
Vielä yksi kuva. Ei kaunis, mutta käytännöllinen. Sillä punainen pikkukaappini odottaa edelleen pääsyä käsittelyyn, joten siinä on työhuoneeni valmiina odottamassa.

Tänä vuonna ei siis otetan pihan, puutarhan tai minkään ulkoilmaasian suhteen mitään paineita. Nurmikko leikataan kun siltä tuntuu ja muuten nautitaan jokaisesta auinkoisesta päivästä jonka saamme.


Heidinen

3 kommenttia:

 1. Teille on tullut kesä! Aivan ihana tuulikello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, aivan mahtavaa😃 Ja kiitos, se onkin minulle aivan erityisen tärkeä tuulikello.

   Poista
  2. Kyllä vain, aivan mahtavaa😃 Ja kiitos, se onkin minulle aivan erityisen tärkeä tuulikello.

   Poista

Mitä mieltä?