11. maaliskuuta 2016

Tee Itse Kasvonaamio - suurentuneet ihohuokoset

Huomenta.   Meillä oli aamusta sähkökatko joten yhtäkkiä tuli aikaa testata yhtä tätä Askel Terveyteen löytyneistä kotitekoisista kasvonaamioista.   Löydät tuolta kolme, hyvin helppoa kasvonaamiota suurentuneille ihohuokosille. Mitään erikoisliikkeiden, edes apteekin tuotteita ei tarvita.  Itse testaan ruokasooda-munanvalkuaisnaamion, koska ruokasooda <3

Ja vielä varoitus. Jatkaessasi lukemista tulet näkemään hyvin läheltä, ilman suodattamia, meikkivoiteita tai kuvankäsittelyä kolmevitosen muikin naamaa ja ihohuokosia. Kuvat voivat järkyttää herkimpiä. Kuvia voi myös näyttää nuoremmille varoittavana esimerkkinä huonon ihonhoidon ja tupakoinnin riskeistä. Lukiessa alkuperäinen ohje tuntuu hyvin pätevältä, mutta tehdessä naamiota huomaa asioita joita on muutettava, jotta naamio olisi toimivampi.    Alkuperäisohjeen voitte käydä lukemassa tuolta linkin kautta.  Omassa versiossani ainesosat pysyvät samoina, mutta mittasuhteet muuttuvat.   Alkuperäisen ohjeen mukaan naamio jää hyvin löysäksi ja se levitetään vanutupolla.    Siinä käy niin, että maito-muna-sooda seosta on kaikkialla, sitä jää yli ja vaikka kuinka sekoittelet sooda valuu jatkuvasti kulhon pohjalle eikä päädy kasvoille asti. 

Kasvoja pitäisi kevyesti myös hieroa 15minuutin eli  koko vaikutusajan.... EI onnistu.  Ruokasooda  kuorivana ainesosana alkaa pian tekemään kipeää.

Muutoksia tekemällä tämä toimii. Omasta mielestäni näin peilissä heti muutoksen ja tästä tulee osa viikottaista rutiiniani. Nyt puoli tuntia naamion jälkeen iho tuntuu kasvoissa sormelle sileältä ja mattapintaiselta.  Ihohuokoset ovat pienempiä. Piste.

Tässä on lähtötilanne aamulta. Ei kaunista. Silmämeikin rippeetkin edelleen silmän alla. Teini-iän akne, tupakointi, aurinko, pisamat... kaikki jättäneet jälkensä.Sitten tulokset.  Kameralla peilin kautta on hyvin hankala saada ihan samasta kuvakulmasta ja etäisyydeltä.  Mutta en näe yhtä paljon ja yhtä suuria "kuoppia" kuin ensimmäisessä kuvassa.Sitten niihin ohjeisiin.  Tarvitset:
 
Noin puolet munanvalkuisesta ja tilkan huoneenlämpöistä maitoa.  Itse käytin täysrasvaista maitoa.
Ruokasoodaa sen verran, että saat sormilla käsiteltävän tahnan. 
 
Sekoita ainekset hyvin yhteen. Jos munanvalkuaista on hankala saada jaettuna, niin vatkaa se ensin vaahdoksi. (Keltuaisen syötin koirille)
 
Levitä naamio kasvoille. Vanulappua voi käyttää, itse pärjäsin sormilla paremmin.  Nyt pitäisi hieroa kevyesti kasvoja kauttaaltaan.  Hieroin noin 5min sormenpäillä ja annoin jäädä vaikuttamaan vielä 10min ajan.  
 
Naamio kuivuu hyvin pian kasvoille ja kiristää ihon. Nauti tästä hetkellisestä kasvojenkohotuksesta ;).
Huuhtele pois haalealla vedellä ja lisää kosteusvoidetta.
Valmis!

Tämän innoittamana aion varmasti kokeilla vielä jonain päivänä vehnäjauho-sitrusnaamion.

Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?