19. marraskuuta 2015

Virkkaa lahjaksi

Jos virkkuukoukku pysyy kädessä, on nopea, helppo ja edullinen lahjaidea virkattu saippuapussi.
Valmiina minulla on yksi ja toinen valmistumassa.Tämmmöisen saippuapussin idea on toimia samalla pesusienenä. Liukasta saippuaa ei tarvitse hypyttää pitkin kylppäriä vaan pysyy nätisti paikallaan. Ja pesun jälkeen pussi ripustetaan sellaisenaan kuivumaan.
Minkäänlaisia ohjeita näihin ei sen kummemmin ole minulla tarjota. Otin koukun, langan ja aloin virkkaamaan katsoen minkälaista jälkeä syntyy.  Samoin siniset koristekukat. Virkkasin ne irrallisina ja ompelin kiinni pussukkaan.

Lankana käytin (puuvilla-bambu)Helmi lankaa Novitalta. Ei siksi, että bambu olisi antibakteerista vaan koska sitä lankaa sattui olemaan ylijäämänä. Bambuahan tosin markkinoidaan antibakteerisena ja antistaattisena, erittäin imukykyisenä yms. Eli sen puolesta lanka olisi omiaan juuri tällaisiin pesusieniin, tiskirätteihin ja keittiöpyyhkeisiin.
  Mutta... asia ei taida olla näin. Olen törmännyt viimeaikoina päinvastaisiin väittämiin, googlettelemalla löytyy helposti lisätietoa/väittämiä. Jo prosessi saada bambukuitu pehmenemään niin että siitä saa lankaa, olisi hyvin "väkivaltaista" ja kemikaalirikasta touhua. Joten en uskalla puhua sen puolesta enkä vastaan ennen kuin olen oppinut hieman lisää.

 Mutta puhunpa palasaippuan puolesta. Hus pois nestemäiset suihkusaippuat!!!!!  Tilalle luonnollisempia saippuoita jolloin kehon oma kemikaalikuorma vähenee. Tämä on minun uudenvuoden lupaukseni. En osta enää säilöntä-, väri-, tai hajusteaineisia saippuoita ihon pesuun itselleni tai perheelleni.

Näytän vielä miten lähellä oli saippuakatastrofi tänään :D Uusi satsi kotitekoista pyykinpesuainetta tulossa. Kun lisäsin veden, koko soppa kuohahti melko lailla.  Laitoinkohan tavallista enemmän ruokasoodaa vai mitäköhän sähläsin? Saippuakokeilussa oliivisaippua.
Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?