8. marraskuuta 2015

DIY Pyykki- ja yleispesuaine

Kerroin toukokuussa ensimmäisen kerran tekemästäni yleispuhdistusaineesta. Sen jutun löydät täältä. Sen lisäksi täältä löytyy juttuni itsetehdystä pyykinpesuaineesta. 
Näiden seosten lähdetiedot olivat minulla vajavaiset, en ollut pistänyt muistiin sivustoa jossa niihin törmäsin. Kyseessä oli kuitenkin ulkomaiset sivut.
Tänään ilokseni törmäsin molempiin ohjeisiin, suomennettuna. Askel terveyteen sivusto esittelee kotitekoisen pyykinpesunesteen sekä Safkatutka yleispuhdistusaineen.  


Molemmissa ohjeet ovat lähes identtiset minun alkuperäisten ohjeitteni kanssa.  Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Viime viikolla vietettiin tuoksutonta viikkoa. Sen viikon pyrin huomioimaan oman kemikaalikuormani ja vähentää omaa sekä muiden herkistyneiden altistusta.  Ennen kaikkea heräsin uudestaan ja entistä voimakkaammin miettimään mitä kaikkia aineita kehoomme joutuu tietämättämme.  Heräsin myös kysymykseen siitä, että vaikka tuotteen luvataan olevan ympäristöystävällinen, niin tarkoittaako se myös ihmisystävällinen? Terveydelle haitaton?

En ole kokonaan siirtynyt kotitekoisiin puhdistusaineisiin. On myönnettävä, että vaikka sitruspesuaine oli tehokasta niin sen loputtua oli muka niin paljon helpompaa vain ostaa lisää puhdistusainetta kuin laittaa muutama lohko lasipurkkiin...   Safkatutkan jutussa aineen luvataan toimivan myös jopa astianpesukoneessa. Mahtavaa!  Menee testiin. 
Myös pyykinpesuaine teki puhdasta jälkeä. Ja todella aivan yhtä helppokäyttöistä kuin kauppojen valikoimat. Märässä pyykissä on saippuainen tuoksu, joka kuivuessaan katoaa. 

Viime viikon aikana törmäsin ensimmäisen kerran myös juttuihin kaupallisten pesuaineiden säilöntäaineista. Ja niiden aiheuttamista ongelmista ihmisillä. Nyt ällöttää fairypullo tiskialtaan reunalla ja olen miettinyt kovasti englantilaisia. Käsin tiskatessaan siellähän on tapana jättää astiat huuhtomatta, joten pesuaine kuivuu esim. kuppiin ja tulee sitten juotua seuraavan teekupposen kera. Tyttärelläni on tapana juoda aamukaakaonsa omista, hieman erikoisista mukeistaan jotka hän käsin tiskaa itse.

Nyt jos koskaan meidän taloudessa äiti tekee ryhtiliikkeen ja parantaa vähintäänkin omantuntonsa valmistaen uudet satsit näitä molempia pesuaineita ja jättää hyllylle ne kauniin väriset ja -tuoksuiset pullot. Vaikka olisi halvalla.  Vaikka olisi loppu kokonaan kotoa. Vaikka olisi mikä.

Huomenna meillä näkyy paljon tätä;On muuten erittäin hyvä joululahjaidea ;)


HeidinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?