Facessa, karppaus.infossa ja muutamassa blogissa oli ohjeita mantelipuuron keittoon. Pyörittelin niitä ja mietin, mitä niistä lähtisin kokeilemaan. Erot eivät olleet suuria ohjeiden välillä, vaan lähinnä ainesten määrissä.
Lopulta jääkaappini määritteli ohjeen, minulla kun ei ollutkaan kuohukermaa. Joten onnellisen vahingon seurauksena voin kertoa, että tähän puuroon ei tarvita edes sitä kuohukermaa.
MANTELIPUURO
(1annos)
2dl punaista maitoa
50g voita
1,5-2 dl mantelijauhoa
ripsaus suolaa
Valmiiseen puuroon halutessa makeutusta, kanelia, pellavansiemeniä, marjoja ym.
1. Sulata voi kattilassa ja lisää maito sekä mantelijauhe heti voin sulettua.
2. Keitä hiljaksiin sekoitelleen kunnes seos paksuuntuu puuromaiseksi. Muista lisätä suola.
3. Annostele ja lisää mausteet.
Omaan annokseeni lisäsin kanelia, mustikoita ja hieman steviaa. Sain ainakin makean himon taltutettua.
Puurossa suutuntuma on hyvin mannapuuromainen ja mikä parasta, se ei maistu mantelille minun mielestäni ollenkaan.
Pikaisesti koetin laskea annoksen makrot, ilman lisäkkeitä.
hh 10,2g
P 25,4g
Rasva 87g
Edelleen siis vähähiilihydraattinen ruoka maistuu. Vaaka ei edelleenkään kovasti heilu. Tai heiluu, mutta heittely voi olla yli kilon päivän vuorokaudessa molempiin suuntiin. Mutta vaatteissa on tilaa, uni on parempaa ja toistaiseksi nuhat sekä muut virustaudit on tänä syksynä vältetty.
Heidinen
Taivaallista mantelipuuroa! Karpatessa olen eniten kaivannut aamiaiseksi puuroa - ja nyt sain!!! Kiitos reseptistä.
VastaaPoistaOle hyvä 😁 Tämä on edelleen oma lempparipuuroni.
PoistaThanks for sharing such a fastidious thought, article is good, thats why i have read it completely
VastaaPoistaHave you ever considered creating an e-book or guest authoring on other blogs?
VastaaPoistaI have a blog centered on the same ideas you discuss
and would love to have you share some stories/information. I know my readers would appreciate
your work. If you are even remotely interested, feel
free to shoot me an e mail.