27. helmikuuta 2016

Virkattu avainnauha

Työssäni tarvitsen avaimia jatkuvasti. Jokainen ovi ja jokainen kaappi on lukossa. Kaupoissa myytävät avainnauhat ovat nättejä kuin karkit, mutta en ole löytänyt yhtään riittävän pitkää.Kun asiakkaiden kanssa ollaan tekemisissä, ei ole kiva että avaimet kaulassa heiluvat ja osuvat ehkä asiakkaaseen.  Kuitenkin niiden on oltava kokoajan saatavilla.  Myös turvallisuus on huomioitava, avainnauha on vaarallinen kapine, jopa sellaiset joissa on ns. turvalukko.  Mikä todennäköisyys on sillä, että lukko jää kaulan puolelle jos joku tarttuu nauhaan?

Muutama vuosi sitten virkkasin itselleni avainnauhan joka on niin pitkä, että avaimet pystyy kantamaan mukanaan kuin olkalaukkua.  Kukaan ei pysty kuristamaan tarttuessaan avaimiin tai ottamaan avaimia haltuunsa. Asiakastilanteissa helisevä nippu on helppo vetää selän taakse.  Avaimellä ylettyy joka lukkoon ilman, että sitä tarvitsee riisua.  Nauhan pystyy myös pujottamaan vaikka farkkujen vyölenkkiin, avain taskuun ja edelleen ylettyy lukkoihin ja avain kulkee varmasti mukana.Tänään virkkasin samalla mallilla avainnauhan äidilleni.  Mikäli malli miellyttää, niin ohjetta saa vapaasti käyttää.  Se mistä olen mallin itse keksinyt on unohtunut vuosien saatossa.  Tänään käytin ohutta puuvillaista virkkauslankaa ja koukku nro1.

(kuvaohjeessa on muutama  ylimääräinen silmukka/virhe, anteeksi)

1. Aloita neljällä ketjusilmukalla. Tee ensimmäiseen ketjusilmukkaan kolme pylvästä. Virkkaa neljä ketjusilmukkaa ja vielä neljä pylvästä samaan ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa lopuksi kolme ketjusilmukkaa.

2. Käännä työ ja virkkaa neljä pylvästä seuraaviin ketjusilmukoihin. Tee neljä ketjusilmukkaa ja vielä neljä pylvästä samaan ketjusilmukkaketjuun. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa.

3. Käännä työ ja jatka samoin niin kauan kunnes avainnauhan pituus miellyttää.  Pujota nauhaan klipsi ja virkkaa ympyrä kiinni.  Itse vielä muutamalla pistolla ompelin klipsin pysymään paikallaan.

Tämä on nopeasti tehty. Itse sain valmista parissa tunnissa, mutta ehdin siinä samassa ajassa myös värjäämään hiukset, lukemaan Aku Ankan ja tekstailemaan kaverille ;)

Mikähän tuon "klipsin"/lukon oikea nimi on?


Heidinen

4 kommenttia:

 1. Onpa kätevä, taidan ymmärtää mitä sun tarttee ottaa huomioon avain nauhan kanssa. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiitos. Vastavieraiulle tulen tottakai :)

   Poista
 2. oisko se lukko nimeltään karbiinihaka, saman nimen alla kulkee monia erinäköisiä, mutta periaatteeltaan samoja lukkoja :)
  https://www.google.fi/search?q=karbiinihaka&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:en-US&ie=utf8&oe=utf8&gfe_rd=cr&ei=abhXV9-uLorDtAGsqqbwAQ&gws_rd=ssl

  VastaaPoista

Mitä mieltä?