5. huhtikuuta 2015

Maidottomat letut

Kokeilin eilen paistaa lettuja veteen.   Korvasin siis maidon täysin vedellä.   Tykkäsin ja luulenpa, että jatkossa meidän perheen letut/lätyt/ohukaiset paistetaan aina veteen.  (Kuten myös pannukakku ja makaroonilaatikko)  Omasta mielestäni maistuu paremmalle.

Tässä resepti jos joku tahtoisi kokeilla.  Itse tuplasin taikinan ja paistoin 7-8 hyvin isoa ja paksua lettua.

Ohukaiset

 • 5 dl vettä (maitoa)
 • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 muna
 • 1/2 tl suolaa
 • 1-2 rkl sokeria (tavallista tai vanojasokeria)
 • 25 g voisulaa/öljyä
 • (kardemummaa oman maun mukaan)
Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola ja sokeri. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.  Lisää muna ja rasva. Paista taikinasta kuumassa pannussa lettuja. 

Tarjoa hillon kanssa.  Kermavaahto.... maiskis!


Pannukakkua tosiaan olen myös kokeillut maidottomana ja siinä samoin voi vaihtaa päikseen maidon veteen.  Moni tuntuu suosittelevan reilua sokerin lisäämistä, mutta omaan makuuni ei sokeria tarvitse paljoa laittaa.    Vesipannarista tulee pinnaltaan hieman rapsakampi ja tasaisempi.    

Makaroonilaatikon kanssa kun maidon korvaa vedellä, mielestäni maut maistuvat paremmin, sekä pidän jos valmiin laatikon ulkonäöstäkin enemmän.

4 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Testiin meni, hyvät ja rapsakat letut tuli vesi- versiolla!

  VastaaPoista
 2. Aion kokeilla tehdä lätyt nyt veteen. Aina tottunut maitoon tekeen. 😋Makaroonilaatikon oon jo vuosia tehnyt veteen. Paljon pehmeämpää tulee kuin maitoon 👍🏿.

  VastaaPoista
 3. En tiedä uskonko tuohon , mutta testiin menee💪🤫😍😢🥰😗

  VastaaPoista
 4. Testasin ja rasvan sijaan myös käytin rypsiöljyä ja paistamiseen myös kun valurautapannulla paistoin. Tuli ihanan makuisia ja rapsakoita 🤤😋

  VastaaPoista

Mitä mieltä?