Tässä resepti jos joku tahtoisi kokeilla. Itse tuplasin taikinan ja paistoin 7-8 hyvin isoa ja paksua lettua.
Ohukaiset
- 5 dl vettä (maitoa)
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 muna
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 rkl sokeria (tavallista tai vanojasokeria)
- 25 g voisulaa/öljyä
- (kardemummaa oman maun mukaan)
Tarjoa hillon kanssa. Kermavaahto.... maiskis!
Pannukakkua tosiaan olen myös kokeillut maidottomana ja siinä samoin voi vaihtaa päikseen maidon veteen. Moni tuntuu suosittelevan reilua sokerin lisäämistä, mutta omaan makuuni ei sokeria tarvitse paljoa laittaa. Vesipannarista tulee pinnaltaan hieman rapsakampi ja tasaisempi.
Makaroonilaatikon kanssa kun maidon korvaa vedellä, mielestäni maut maistuvat paremmin, sekä pidän jos valmiin laatikon ulkonäöstäkin enemmän.
Kiitos ohjeesta! Testiin meni, hyvät ja rapsakat letut tuli vesi- versiolla!
VastaaPoistaAion kokeilla tehdä lätyt nyt veteen. Aina tottunut maitoon tekeen. 😋Makaroonilaatikon oon jo vuosia tehnyt veteen. Paljon pehmeämpää tulee kuin maitoon 👍🏿.
VastaaPoista