9. lokakuuta 2015

Haavaumat kotitarpeista Halloweeniin

Taas se aika vuodesta kun päässä raksuttaa täysillä; mitä tänä vuonna Halloween bileisiin?   Meidän naapurissamme järjestetään vuosittain mielettömät juhlat ja sen verta muutamia juhlia on jo taustalla, että pukuideoiden keksiminen on vaikeaa.  Sen lisäksi juhlat ovat osittain ulkona, että mikä tahansa roiskeläppä ei onnistu.

Se tuli opittua parissa vuodessa, kun joka juhlan jälkeen oli vuoden pahin tauti päällä. Teen teille pienen postauksen juhlista, jos lupa heltiää.   Tämän vuoden ideoita en voi vielä paljastaa; sillä kaikki mitä on luvassa, mitä kenelläkin on yllään yms. paljastuu vasta paikan päällä.

Halloween voi tulla kalliiksi. Olen kokenut sen.  Mutta siitä voi selvitä mainiosti myös pikkurahalla.  Testasin netistä löytämääni ideaa haavojen tekoon.  Kuva ei ole paras mahdollinen, mutta eiköhän tuo läpi menisi?Tähän haavaumaan tarvitaan wc-paperia (mielellään keltaista, mutta valkoisella onnistuu myös), Erikeepperiä, vesi- ja luomivärejä.

Ensin revitään vessapaperia pienemmiksi suikaleiksi ja kerrokset erotetaan toisistaan. Haluttuun haavakohtaan sivellään liimaa ja päälle paperisuikaleita.  Paperia voi vähän tökkiä epätasaisemmaksi ja röpelöksi.
  Annetaan hetki kuivua ja halutessaan voi tehdä uusia kerroksia, vuorotellen liimaa ja paperia.  Mitä useamman kerroksen ja isomman haavan haluaa, niin alempien kerroksien on parasta antaa kuivua ensin rauhassa. Ettei koko möykky putoa naamasta tai mene ihan muussiksi.
  Kun massa on kuivunut, aletaan maalaamaan. Itse käytin vesivärejä alkuun, punaista, ruskeaa, vihreää ja mustaa.    Lopuksi vielä ympäröivälle iholle vielä poskipunaa, haavan päälle luomiväriä, mattana. ja Tadaa!

Haava pysyy hyvin kiinni ihossa, mutta irtoaa vetämällä kuitenkin helposti. Tosin kovin liikkuvaan kohtaan kasvoissa haavaa ei kannata alkaa tekemään. Tai sitten kannattaa pitää naama peruslukemilla koko illan.

Heidinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?