Omaa avomaankurkkua ei taida ehtiä tulla tänä vuonna, joten oli ostettava kurkut jotta voin tehdä vanhamummun kurkkusalaattia. Ja sitähän on tehtävä joka vuosi. Kaupasta ei samanlaista saa.
Maku on tuttu lapsuudesta asti. Aivan parasta on kunnon voista ja rasvaisesta maidosta tehty pottumuussi ja lihakastike sekä siihen reillusti kurkkusalaattia kylkeen.
Ohjetta sain aikanaan penätä mummulta aika pitkään ja lopulta sainkin, ehdolla etten sitä paljasta. Sen verran kehtaan paljastaa että pääainekset ovat avomaankurkku ja sipuli raastettuna. Voi sitä itkun määrää tuoretta sipulia raastaessa. Voin kertoa, ettei suojalasitkaan auttaneet.
Äitini ohjetta pyyteli vedoten, että hänellä ohje olisi jo ollut, mutta kadottanut. En tahtonut ensin uskoa ja jokusen kuukauden asiaa pohdin. Äidille lahjoitin ohjeen sitten joululahjaksi.
Oma ohjeeni lepää kuvassa pilkistävässä ikivanhassa vihkosessa, johon olen kohta parikymmentä vuotta kirjoittanut ne kaikista tärkeimmät reseptini.
Purnukoihin kiinnitin Kodin kuvalehden sivuilta löytämäni valmiit tulostettavat etiketit. Löydät ne täältä.
Itse tulostin ne tavalliselle paperille ja kiinnitin kontaktimuovilla.
Nyt pitäisi malttaa vielä viikon verran odotella. Että tekeytyvät.
Heidinen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mitä mieltä?