22. maaliskuuta 2016

Sitrusta ja mangoa pääsiäispöytään.

Hyydykekakku innostus jatkuu. Tein vuodenajan teemaan sopivan kakun hieman mukaillen useampaa ohjetta sillä mikään valmis ohje ei tuntunut täysin miellyttävältä. Ja kovan keksipohjan sijasta halusin pehmeän, helposti leikattavan pohjan.
Ja kyllä 7 ja puoli ihmistä sai koko kakun syötyä ;)



Sitrus-mangokakku pääsiäispöytään
 
kakkupohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2 dl kuohukermaa
4dl piimää (tai turkkilaista jugurttia)
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
 
pinta:
2 prk piltti mangososetta
3 liivatelehteä
3rkl vettä
 
vuokaan:
voita
korppujauhoa
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Jauhota.
 
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen mukaan.
 
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15min uunin alaosassa. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta, pese ja kuivaa kakkuvuoan reunat. Jotta tuleva täyte ei sotkeennu. Laita kakku takaisin vuokaan.
 
Laita 6 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa ja lisää piimä joukkoon.
 
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne lämmitettyyn sitruunamehuun. Sekoita ohuena nauhana valuttaen kerma-piimätäytteeseen.
 
Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi tai yön yli.
 
Pinta:  Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään noin 5minuutiksi ja lusikoi pilttisose kulhoon.  Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita lämmitettyyn veteen. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen kokoajan sekoittaen ja kaada kakun päälle.
 
Anna hyytyä kylmässä ja koristele.
 
Piimän kanssa tehtynä täyte maistuu makean happamalta. Jugurtilla maku on uskoakseni hieman pehmeämpi. Sitruuna maistuu hyvin.   Pehmeä kakkupohja sopi hyvin kakkuun ja vaikutti siltä, että muutama kakunleikkaaja huokaisi helpotuksessa siinä vaiheessa kun tajusi miten helppoa palan leikkaaminen oli. Pohjahan ei jää näkyviin sillä jäähtynyt kakku hieman vetäytyy kasaan ja täyte piilottaa sen sisäänsä.
 
Ja jos tykkää tehdä perinteisiä täytekakkuja, mutta ei hallitse tai halua leikata isoa kakkupohjaa kerroksittaitain, voi samalla ohjeella paistaa kerros kerrallaan pohjan.
 
Omaan kakkuuni ehti pääsiäistipu tehdä pesän :) 
 

Heidinen

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen kakku ja kivat koristeet! Tätä täytyy jossain vaiheessa testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Luulen, että yksi syy innostukseeni tehdä näitä hyydyke- ja juustokakkuja on tuo koristelun hauskuus. :) Kun kelit ei vielä(kään) salli tarttumista odottaviin maalaushommiin, niin keittiössä tulee askarreltua sitäkin enemmän.

      Poista

Mitä mieltä?