Viimeinen viikonloppu oli vauhdikas. Ensimmäiseksi puristettiin mehut minusta ja tyttärestä Lahdessa väriestejuoksussa. Olipa niin hulvattoman hauskaa, että ensivuonna mennään varmasti uudestaan.
En ehtinyt siivota autoa kaikesta värijauheesta jota sinne jäi kaikkialle (huolimatta suojamuoveista ;) ), joten kun seuraavana päivänä matkasimme kummitätini 60-vuotissyntymäpäiville saivat juhlavaatteet hieman lisää sävyjä. Ei vakavaa - äitini ja veljeni vaan päättivätkin matkustaa eri autolla :D
Sitten olenkin ajellut pari iltaa pitkin Uuttamaata - siitä teen uuden postauksen, sillä minulla on kysyttävää.
Mehuiksi meni siinäkin kun koettaa ymmärtää navigaattorin kiemuroita.
Maanantaina oli siis viimeinen vapaapäiväni ja paineet saada edes jotain vielä aikaiseksi oli kovat. Joten tein noin 3l Mustaviinimarjanlehti mehua, piristettynä mintulla. Suosittelen ehdottomasti tekemään, itse tykkään tosi paljon. Tulee hieman mojitomainen maku.
Mehuun tarvitset:
n.2,5-3 l mustaviinimarjan lehtiä. (pensaat eivät kärsi lehtien keräämisestä)
n. 1 dl mintunlehtiä tuoreena tai kuivattuna. (kuivattuna vähemmän)
2,5 - 3 l kiehuvaa vettä
n.30g sitruunahappoa (jos kaupasta ei löydy, apteekista saa varmasti)
4-5dl sokeria
Ämpäri tai muu iso astia
Iso kattila
siivilä tai harsoa
-Huuhtele lehdistä irtolika ja öttiäiset pois.
- Kaada kiehuva vesi lehtien päälle, sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Lisää sitruunahappo, sekoita ja anna tekeytyä vähintään 2tuntia tai jopa yön yli.
-Siivilöi mehu kattilaan. Jos käytät harsoa saat pienimmätkin sattumat pois mehusta.
- Kuumenna kiehuvaksi, lisää sokeri ja pullota heti kuumana.
- Säilytä jäähtynyt mehu kylmässä.
Valmiin mehun lantraan vedellä 1:2 suhteessa vähintään. On hyvin makeaa, mutta säilymisen kannalta sokeria ei kannata ainakaan vähentää. Ellei pakasta mehua.
Tämmöistä tänään. Juttua pukkais, mutta minkäs teet, töihin on mentävä aamuksi.
Heidinen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mitä mieltä?