28. toukokuuta 2016

Poimulehti pihalle ja ruokapöytään

Poimulehti, kurttulehti, hiiren hame, Neitsyt Maarian viitta... vihdoin sain sitä kotipihalleni ja käden ulottuvilleni.

No, ei se minusta ole mitenkään erityisen kaunis kukka. Aika vaatimaton ja melkoisen yleinenkin. Poimulehteä kasvaa myös ihan villinä esim. teiden varsilla.  Mutta tätä kasvia en halunnutkaan ulkonäkösyistä.

Villivihannekset ja hortoilu ovat kova sana nykyään. En ole mennyt hurahtamaan siihen sen enempää, mutta kun ikää alkaa olemaan lähemmäs keski-ikää, niin kaikki keinot ovat sallittuja.
Vanha kansa sanoo:
"Mene kedolle paljain jaloin aikaisin aamulla nuolaisemaan poimulehden kastepisara, tällöin pysyt tuoreena, terveenä ja kauniina pitkään".

Poimulehdellä voi värjätä lankoja kellanvihreiksi ja ennen kaikkea se on naisten rohto. Nimittäin Poimulehti tukee hormonitoimintaa ja tasapainottaa PMS-oireita ennen kuukautisia ja auttaa muissakin kuukautisongelmissa, mm. kuukautiskivuissa. Lisäksi siitä on apua ruuansulatuksessa, kivun- ja tulehduksen hoidossa, unen saannissa ym.
Törmäsin alkujaan Hortoilu.fi sivulla poimulehteen. Seuraavaksi löysin Tallinnasta poimulehtiteetä. Se maistuu miedolle ja hunajan kanssa voittaa kaikki normiteet 6-0.  Täällä on ensimmäinen juttuni siitä.  Sieltä löytyy linkki myös Tikkurilan Marttojen sivulle, josta olen kopioinut seuraavan tekstin pätkän;

Kasvin lehdet sisältävät: Kasvi on todellinen vitamiinipommi: neljä kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa.
Käyttö rohtona: Sisältää salisyylihappoa, joka lievittää kipua ja poistaa tulehduksia (esim. rakot ja hirtymät). Eteeriset öljyt, tanniini- ja katekiinityyppiset parkkiaineet supistavat limakalvoja ja edistävät ruuansulatusta. Ne parantavat myös ripulia ja verenvuotoa. Poimulehti rauhoittaa ja laukaisee vatsan kouristuksia. Kukkivasta poimulehdestä saa ihanaa naisen hyvinvointia hellivää teetä!!!! Säännöllinen käyttö lievittää kuukautiskipuja ja vaihdevuosivaivoja sekä tasapainottaa
hormoonitoimintaa eli on NAISTEN PARAS YSTÄVÄ.
Vinkit: Vanhan kansan kertomaa: poimulehti tyynyn alla takaa levollisen unen. Tuoreesta tai kuivatusta poimulehdestä haudutettu tee sopii myös kasvisliemeksi. Hauduta isot poimulehdet väsyneitä ja turvonneita jalkoja hoitavaksi kylvyksi.


Lähetin poimulehtiteetä ystävän tyttärelle, jolla alkoi kovin kivuliaat menkat. Pian tuli pyyntö josko sitä olisi lisää. Tyttö koki teen helpottavan.  Kun teet loppuivat, kuivatin lisää työpaikan pihalta pihistämistäni lehdistä.  Toki lehtiä ja pehmeitä kukintoja voi käyttää myös salaateissa, smoothieissa ym. ruuanlaitossa.  Itse en ole tohtinut vielä kukintoja kokeilla.

Tuolla Hortoilu.fi sivulla blogin kirjoittaja kertoo vaihdevuosiensa alkaneen, kun kuukauden käytön jälkeen kroppa heräsi uudestaan uudestaan.  Tyttärellään loppuivat kivut.  Kannattaa käydä lukemassa. Hän osaa kirjoittaa asiasta paljon kauniimmin kuin minä.

Siksipä minä ilolla otin vastaan työkaverilta kahdessa muovikassissa tätä vihreää kultaa, koska minä uskon sen tehoon.
Ja hyvin lämpimästi suosittelen kokeilemaan.  Tosin ihan tien vierestä en menisi keräämään. Voi tulla mukana terveydelle vähemmän suotuisia ainesosia, mitälie partikkeleita.


Heidinen


2 kommenttia:

 1. Minulla on pihalla aika paljon poimulehteä, mutten ole käyttänyt sitä muuten, kuin ihaillut sitä.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää lauantai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. Tulen kurkaamaan arvontaa :)

   Poista

Mitä mieltä?